Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Roadtrip door Italië: reizen in het spoor van de Italianen

Italië beschikt over de nodige ingrediënten voor een prachtige roadtrip: veel zon, steden met een eigen persoonlijkheid, gevarieerde landschappen en, niet onbelangrijk, goed berijdbare wegen. Volg de kust van Amalfi of rijd van noord naar zuid: de mogelijkheden voor een roadtrip door Italië zijn onbeperkt. Hieronder vind je de nodige inspiratie.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Italië 

Daal af naar het ondergrondse centrum van Orvieto, spot de gigantische beukenbomen in Foresta Umbra en klim naar de top van de Etna-vulkaan op Sicilië.

Auto huren op vakantie

Huur een auto op je vakantiebestemming met extra voordeel als ANWB-lid. Via de ANWB mag je bij Sunny Cars gratis wijzigen en annuleren tot 4 uur voor vertrek. Zo kan je zorgeloos met een huurauto op pad.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Italië en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Amore Italia! Plan jouw perfecte vakantie nu al met de ANWB Creditcard. Voor al je vakantie uitspattingen!

Roadtrip langs de mooiste meren van Noord-Italië

Tijdens een roadtrip door Noord-Italië rijd je langs de mooiste meren van het land van pizza, pasta en gelato. Een goed startpunt van je roadtrip door Italië is Verona, de stad van Romeo en Julia. Struin hier door de sfeervolle straten en langs de mooie pleinen. Een bezoek aan de Romeinse arena mag niet ontbreken voordat je verder reist naar het Gardameer. Aan de oevers van het meer vind je vele wijnvelden en mondaine badplaatsen, ideaal voor enkele dagen rust. De volgende bestemming is het Comomeer, dat het mooiste meer van Italië wordt genoemd. Terwijl je de weg langs de oever volgt, las je regelmatig een pauze in om het uitzicht op het glinsterende water in je op te nemen. Het fotogenieke Varenna, dat scherp afsteekt tegen de groene hoge bergwanden, is de favoriete stop van vele reizigers. Ook het Lago Maggiore heeft vele leuke plaatsen te bieden. Deze roadtrip langs de mooiste meren van Noord-Italië sluit je af in Milaan, waar cultuur en een dag shoppen moeiteloos samengaan.

Met de auto langs de Bloemenrivièra

Tijdens een roadtrip langs de Bloemenrivièra wisselen mondaine badplaatsen en prachtige stranden elkaar in rap tempo af. De streek begint aan de Franse grens en loopt door tot aan Toscane, ideaal dus voor een roadtrip in Italië. Je begint de rit in Cinque Terre en de pittoreske vissersdorpen die je via het wandelpad of met de trein bezoekt. Daarna rijd je naar Portofino, dat bekend staat als het Saint-Tropez van Italië. In deze beeldschone jetset-stad kijk je vanaf een terras aan het water toe terwijl de luxejachten aanmeren in de haven. De volgende stop is Genua met zijn historische centrum. Ook het middeleeuwse stadscentrum van Cervo, een van de mooiste plaatsen van de regio, is absoluut het bezoeken waard. Imperia is de afsluiter van deze roadtrip door Italië. Je bezoekt hier de twee stadscentra aan weerszijden van de rivier, waarna je je neervlijt op een van de vele prachtige stranden van de stad. De perfecte afsluiter voor een heerlijke roadtrip langs de Bloemenrivièra.