Ga op vakantie naar Rome!

Ga op vakantie naar Rome!

Vakantie vol cultuur, overnachten in of nabij de stad en het strand en uitstapjes in de natuur: in de regio Lazio ligt het allemaal voor het oprapen.

Bekijk aanbiedingen

Rome

Vakantie vol cultuur, kamperen nabij de stad en het strand en uitstapjes in de natuur: in de regio Lazio ligt het allemaal voor het oprapen. De oude Romeinen wisten precies waar zij hun nederzettingen begonnen. Geluk voor ons: wij kunnen daar nu nog van genieten. Een (kampeer)vakantie bij Rome is pure verwennerij. Maar natuurlijk ontleent Rome zich ook prima voor een stedentrip.

Tips voor je vakantie naar Rome

Doen in Rome

Doen in Rome

Gouden zandstranden, historische stadjes, waterpretparken en de prachtige Renaissancetuinen van Tivoli. Wie bij Rome alleen aan een stedentrip denkt, zal verrast zijn over de mogelijkheden.

Natuur in Rome

Natuur in Rome

Bij Rome denken we al snel aan de stad Rome met talloze gebouwen en bezienswaardigheden. Toch kun je in en rondom Rome ook genieten van de natuur. 

Bezienswaardigheden in Rome

Bezienswaardigheden in Rome

Naar huis gaan zonder op het Piazza Navona te zijn geweest kan echt niet. En dat geldt voor meer. Tien tips voor de Must Sees van Rome. Andiamo!

Kamperen bij Rome

Kamperen bij Rome

Een camping vinden in de nabijheid van Rome is niet zo moeilijk: zowel net binnen de ringweg als erbuiten vind je campings die ideaal gelegen zijn voor een bezoekje aan de stad.

Tip: wandelen en fietsen op de Via Appia

Tip: wandelen en fietsen op de Via Appia

De Via Appia was 2000 jaar geleden de belangrijkste weg vanuit Rome, een historische catwalk voor legioenen. Nu hoor je er de vogels fluiten. Geniet van onvervalste Romeintiek op de basaltkeien waar ooit legioenen hun sandalen stuk liepen. 

Tip: ANWB Extra Reisgids Rome

Met de ANWB Extra reisgids Rome heb je een handzame reisgezel. In de reisgids staat actuele informatie over bezienswaardigheden, café's, hotels, de lokale keuken, winkelen en uitgaan.