Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Rome, leuk voor stedentrip en rondreis

De Italiaanse hoofdstad staat bol van culturele én culinaire hoogtepunten.

Bekijk reizen 

Een veelzijdige vakantie in Rome

"Eerst Rome zien en dan sterven", zei Goethe ooit. Heb je deze bijzondere stad nog nooit gezien of wil je graag een keer terug? Boek dan een vakantie naar Rome. Deze wereldstad heeft een bijzondere geschiedenis die overal in de stad terug te zien is en is daarnaast de plek om eens uitgebreid te winkelen of de lekkerste pizza en pasta te eten.

Naar welke vakantie in Rome ben je op zoek?

Tips en informatie voor jouw vakantie in Rome

De mooiste bezienswaardigheden van Rome 

Aanschouw de fraaie Vierstromenfontein op Piazza Navona, struin tussen de imposante ruïnes van Forum Romanum en betreed het kolossale Colosseum.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Italië en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Amore Italia! Plan jouw perfecte vakantie nu al met de ANWB Creditcard. Voor al je vakantie uitspattingen!

Iconische bezienswaardigheden

Een vakantie in Rome begint voor veel mensen met het bezoeken van een aantal iconische bezienswaardigheden zoals het Colosseum en het Pantheon. Deze bouwwerken stammen beide uit de 1e eeuw na Christus en bepalen het straatbeeld in de Italiaanse hoofdstad. Eigenlijk is Rome één groot openluchtmuseum: wie door het centrum van de stad dwaalt, komt ruïnes tegen uit de tijd van het Romeinse Rijk zoals het Palatijn en Forum Romanum. Heb je altijd al eens op bezoek willen gaan bij de paus? Neem dan tijdens je reis in Rome ook de tijd voor een bezoek aan Vaticaanstad. Bekijk de Sint-Pietersbasiliek en bewonder de beeldhouwwerken van Michelangelo die op het dak en op de pilaren rondom het Sint-Pietersplein te vinden zijn. Wil je meer zien van deze belangrijke kunstenaar uit de Italiaanse renaissance? Reserveer dan tickets voor het Vaticaanmuseum en bekijk hier het misschien wel beroemdste plafond ter wereld in de Sixtijnse kapel.

Op pad in het gezellige Trastevere

Wil je naast de iconische bezienswaardigheden ook een kijkje nemen in het leven van de bewoners van de stad? Breng dan tijdens je vakantie in Rome een dag door in Trastevere. Deze volkswijk ligt aan de andere kant van rivier de Tiber en ziet er schilderachtig uit. Gekleurde huizen, smalle steegjes en waslijnen die tussen de open ramen gespannen zijn: dat is typisch Trastevere. De wijk is misschien wel de gezelligste van Rome en je vindt hier de beste restaurants waar oude oma’s, die door iedereen liefkozend worden aangesproken met nonna, al minimaal 50 jaar pasta maken voor hun klanten. Haal bij een bar een drankje en wandel naar Piazza di Santa Maria. Bij de fontein in het midden van dit plein is het altijd gezellig, want deze plek dient als ontmoetingsplaats voor lokale bewoners.

Het favoriete strand van de Romeinen

Is het tijdens je vakantie in Rome lekker weer? Overweeg dan een dagtrip naar Sperlonga. Deze kustplaats tussen Rome en Napels is de favoriete bestemming van de Romeinen tijdens zomerse dagen. Wandel hier over het strand naar de Villa van keizer Tiberius en huur een strandbed bij een van de strandbars. Hiermee betaal je voor het gebruik van het strand, heb je een comfortabel bed met parasol en kun je eten en drinken bestellen bij het restaurant.