Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Alles voor je vakantie naar Italië

Wil je naar het land van pizza, pasta en piazze? Dan zit je hier goed. Bij ons boek je de allerleukste vakanties naar Italië en vind je alle (voorbereidende) reisinformatie die je nodig hebt. Of je nu een camping wilt boeken, tol wilt berekenen of inspiratie zoekt: je vindt het hier!

Zien en doen in Italië

De mooiste bezienswaardigheden van Italië 
Daal af naar het ondergrondse centrum van Orvieto, spot de gigantische beukenbomen in Foresta Umbra en klim naar de top van de Etna-vulkaan op Sicilië.
De mooiste bezienswaardigheden van Rome 
Aanschouw de fraaie Vierstromenfontein op Piazza Navona, struin tussen de imposante ruïnes van Forum Romanum en betreed het kolossale Colosseum.
Alle inspiratie voor Italië 

Zin om je onder te dompelen in alles wat Italië te bieden heeft? Droom weg bij deze tips.

De culturele en natuurlijke schoonheid van Sicilië

Bekijk de mooiste bezienswaardigheden 

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Italië en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Amore Italia! Plan jouw perfecte vakantie nu al met de ANWB Creditcard. Voor al je vakantie uitspattingen!

Zomervakantie in Italië

Van varen over het helderblauwe Gardameer tot het reusachtige Colosseum in Rome betreden: een vakantie in Italië staat garant voor een veelzijdige reis.

Praktische reisinformatie voor je vakantie in Italië

Bereid je vakantie naar Italië goed voor met alle informatie die je hier overzichtelijk kunt nalezen. Zo geldt in een aantal Italiaanse steden en op enkele Italiaanse eilanden een milieuzone. Daarnaast zijn sommige streken niet toegankelijk tijdens een bepaalde periode of dien je te beschikken over een milieuvignet. Verder bestaan de meeste autosnelwegen in Italië uit tolwegen. Een uitzondering hierop vormt de A2 van Salerno naar Reggio di Calabria. Door de meest gestelde vragen over reizen naar Italië door te nemen, ben je uitstekend voorbereid en ga je een onbezorgde vakantie tegemoet. 

Zien en doen in Italië

Een vakantie naar Italië. Italie prikkelt alle zintuigen. Geen land ter wereld beschikt over mensen die het genieten van goede dingen tot een kunst hebben verheven. Of je nu door de adembenemende landschappen van Umbrië en Toscane trekt of skiet in de Alpen en Apennijnen: Italië biedt alle ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie. In de wereldstad Rome kom je ogen tekort bij de Sint-Pietersbasiliek, de Trevifontein en het Pantheon terwijl je op de top van de vulkaan Etna op Sicilië geniet van het weidse uitzicht over de Middellandse Zee. 

Ontdek alle reizen naar Italië

Of je nu een uitgebreide rondreis maakt of een stedentrip naar Turijn of Rome, je vakantie in Italië kun je op talrijke manieren invullen. Het land van de pasta en pizza is bovendien populair onder kampeerders. Reis met de caravan door Toscane, langs de Amalfikust of door Zuid-Tirol.