Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Fly-drive in Zuid-Italië: historische parels in een veelzijdig landschap

Ruige kustlijnen, dennenbossen en vulkanen wisselen elkaar af in het zuiden van Italië. Verken deze regio op je eigen tempo tijdens een fly-drive in Zuid-Italië, waarbij je wereldsteden zoals Napels afwisselt met een bezoek aan dorpen met oud-Griekse opgravingen. Ontdek ook een bijzonder stukje natuur dat je direct naar Noord-Italië lijkt te transporteren.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Italië 
Daal af naar het ondergrondse centrum van Orvieto, spot de gigantische beukenbomen in Foresta Umbra en klim naar de top van de Etna-vulkaan op Sicilië.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Italië en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Amore Italia! Plan jouw perfecte vakantie nu al met de ANWB Creditcard. Voor al je vakantie uitspattingen!

Het zinderende Napels

Napels is een goed startpunt van je fly-drive door Zuid-Italië. Deze stad heeft het namelijk allemaal: zonovergoten terrassen, grote winkelstraten en een historisch centrum met het middeleeuwse Castel Nuovo. Bewonder historische schatten in het Nationaal Archeologisch Museum, een van de belangrijkste archeologische musea ter wereld. Je ontdekt er Romeinse beeldhouwwerken en zalen vol mozaïeken en fresco's. De Vesuvius ligt aan de rand van de stad en is te beklimmen, dus sportievelingen vermaken zich ook in Napels.

Een historische reis

Tijdens een fly-drive in Zuid-Italië ontdek je verschillende historische parels, waaronder de grotwoningen van Matera. Deze bijzondere woningen werden vermoedelijk al rond 7000 v. Chr. bewoond. Ook de opgravingen bij Poseidonia zijn in zeer de moeite waard, met oud-Griekse tempels voor Hera en Athena als hoogtepunt. Geschiedenisliefhebbers kijken hun ogen uit in Pompeii, een stad uit de 1e eeuw die dankzij de verwoestende vulkaanuitbarsting goed bewaard is gebleven.

De Zuid-Italiaanse natuur

Wil je tijdens je fly-drive liever de natuur van Zuid-Italië verkennen? Hier vind je het grootste nationale park van het land: Il Pollino. Diepe ravijnen, vier rivieren en ongerepte bossen vormen hier het landschap. Ga avontuurlijk raften of geniet van een rustige wandeling waarbij je steenarenden in de verte spot. Ook de rotsformaties bij de Lucanische Dolomieten zijn een traktatie voor natuurliefhebbers, vergelijkbaar met de Noord-Italiaanse Dolomieten. Hier verbindt een tokkelbaan de dorpen Castelmezzano en Pietrapertosa, die allebei hoog in de bergen liggen.