Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Ervaar het mooie Italië tijdens een vakantie aan het Lago Maggiore

Een vakantie bij het Lago Maggiore is de perfecte keuze voor iedereen die Noord-Italië wil ontdekken. Dit meer ligt deels in Zwitserland en deels in Italië en is onderdeel van de Italiaanse Alpenmeren. Ontdek de mooiste wandelroutes, beleef urenlang waterpret op het meer, proef de lokale keuken en ontdek de regio vanuit de trein.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Italië 

Daal af naar het ondergrondse centrum van Orvieto, spot de gigantische beukenbomen in Foresta Umbra en klim naar de top van de Etna-vulkaan op Sicilië.

Meer aanbod voor Lago Maggiore

Bekijk het aanbod van onze partners

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Italië en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Amore Italia! Plan jouw perfecte vakantie nu al met de ANWB Creditcard. Voor al je vakantie uitspattingen!

Sportieve uitdagingen

Wie van een sportieve vakantie houdt, haalt zijn hart op in de omgeving van het Lago Maggiore. De noordkant van het meer ligt in de Alpen en is de perfecte plek voor een flinke bergwandeling met idyllisch uitzicht op het water. Daarnaast vind je in de regio veel mountainbikepaden die zowel met een gids als op eigen initiatief ontdekt kunnen worden. Stap bijvoorbeeld op de fiets in Maccagno en maak een klim van 10 kilometer naar get Lago Delio. Het is flink bergop, maar het helderblauwe meer en het uitzicht op het Lago Maggiore zijn de inspanning zeker waard.

Op pad met de trein

Wil de je omgeving van het meer echt goed verkennen? Ga dan tijdens je vakantie bij het Lago Maggiore op pad met de trein. Door de regio lopen verschillende treinroutes, waarvan vooral de rit door het gebied Centovalli een aanrader is. Deze treinrit brengt je van Domodossola (Italië) naar Locarno (Zwitserland) en weer terug. Centovalli is Italiaans voor 'honderd valleien', en dat is precies wat je onderweg tegenkomt. Via smalle bruggen en tunnels reis je door de bergen van de Zwitserse en Italiaanse Alpen. Je zit aan het raam gekluisterd, want iedere paar minuten rijdt de trein door een compleet ander landschap.

Een unieke waterwereld

Veel mensen kiezen voor een vakantie bij het Lago Maggiore voor de watersportactiviteiten. Het meer is bij uitstek de plek voor een middag windsurfen of waterskiën en is erg goed te ontdekken per boot. Huur een vaartuig bij de haven van je verblijfplaats en ga een dag het water op. Of kies voor een boot met kapitein, zodat je zelf niet hoeft te varen en hij je alle bijzondere plekken van het meer laat zien.