Deze site ondersteunt de browser Internet Explorer niet meer. Wij raden aan om Microsoft Edge of Chrome te gebruiken.

Naar artikel

Rondreis door Zuid-Italië: van bergketens tot zonnige kustlijnen

Zuid-Italië heeft het allemaal, van witte stranden tot ruige bergketens en van moderne steden tot opgravingen uit de oudheid. Ontdek het tijdens een rondreis door Zuid-Italië, waar je steden bezoekt die op kliffen zijn gebouwd en door middeleeuwse kastelen wandelt. Bewonder de typische bouwstijl van Puglia, de veelzijdige kust in Calabrië of verken de geschiedenis van de historische steden in Campanië.

Bekijk hier alle reizen naar Italië

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Italië

De mooiste bezienswaardigheden van Italië

Daal af naar het ondergrondse centrum van Orvieto, spot de gigantische beukenbomen in Foresta Umbra en klim naar de top van de Etna-vulkaan op Sicilië.

Welk type reis zoek je?

Speciaal voor jou geselecteerd

Al gepakt voor je vakantie?
Shop nu

Al gepakt voor je vakantie?

Shop hier alles voor je vakantie naar Italië en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.
Pechhulp in het buitenland
vanaf7,95per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.
ANWB Reisverzekering
Nu15%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Amore Italia! Plan jouw perfecte vakantie nu al met de ANWB Creditcard. Voor al je vakantie uitspattingen!

Bijzondere architectuur in Puglia

Puglia is de hak van de Italiaanse laars en een gebied met eeuwenoude kastelen, bijzondere natuurfenomenen en de bekende trullo. Deze witte huizen zijn gemaakt van kalksteen en hebben een puntig dak. Met honderden van deze huizen is het centrum van Alberobello een traktatie om te zien. In de hoofdstad Bari wandel je door de gangen van het Normandisch-Zwabische kasteel, dat inmiddels een museum is met talloze middeleeuwse beeldhouwwerken en tijdelijke exposities. Verken tijdens je rondreis de natuur van Italië en ga 60 meter onder de grond in de grotten van Castellana, waar de zon op sommige plekken nog naar binnen schijnt.

De lange kustlijnen van Calabrië

Zoek je liever de zee op tijdens een rondreis door het Zuid-Italiaanse landschap? Dan is Calabrië een goede bestemming, met steden die op rotsen aan de ruige kustlijn zijn gebouwd, zoals Tropea. De witte stranden van deze stad lenen zich perfect voor een rustige middag onder de zon. Het binnenland van deze streek is juist wat ruiger, met ongerepte stukken natuur zoals nationaal park Aspromonte. Hier ontdek je de waterval van Maesano tijdens een uitdagende wandeltocht over rotspartijen en door bossen.

Oude geschiedenis in Campanië

Bezoek tijdens je rondreis door Zuid-Italië Campanië, de streek waar hoofdstad Napels je verschillende werelden toont. Hier vind je grote winkelgebieden, zoals de art-nouveaugalerij Galleria Umberto I, maar ook historische bouwwerken zoals Castel dell'Ovo. Dit fort kijkt uit over het water en is het oudste bouwwerk in de stad, met delen die uit de 1e eeuw n. Chr. stammen. Campanië heeft nog meer geschiedenis te bieden, zoals de opgravingen bij Pompeii, die het leven in een Romeinse stad tastbaar maken.