Deze site ondersteunt de browser Internet Explorer niet meer. Wij raden aan om Microsoft Edge of Chrome te gebruiken.

Naar artikel

Fly-drive in Italië: verken het Italiaanse landschap in alle vrijheid

Snel met het vliegtuig naar Italië en vervolgens met je huurauto natuur en cultuur ontdekken: dat is een fly-drive in Italië. Ontdek wereldberoemde witte huizen, laat je verrassen door een spectaculaire panoramaroute en vergeet niet om de kastelen bij Rome te bezoeken. Geen dag is hetzelfde wanneer je tijdens een fly-drive het landschap van Italië verkent.

Bekijk hier alle reizen naar Italië

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Italië

De mooiste bezienswaardigheden van Italië

Daal af naar het ondergrondse centrum van Orvieto, spot de gigantische beukenbomen in Foresta Umbra en klim naar de top van de Etna-vulkaan op Sicilië.

Welk type reis zoek je?

Speciaal voor jou geselecteerd

Al gepakt voor je vakantie?
Shop nu

Al gepakt voor je vakantie?

Shop hier alles voor je vakantie naar Italië en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.
Pechhulp in het buitenland
vanaf7,95per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.
ANWB Reisverzekering
Nu15%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Amore Italia! Plan jouw perfecte vakantie nu al met de ANWB Creditcard. Voor al je vakantie uitspattingen!

Ontdek de Amalfikust

Tijdens een fly-drive in Italië gaat er niets boven een tocht langs de Amalfikust. Deze kustlijn staat namelijk bekend om zijn panoramische autoroute, waarbij je uitkijkt over de Tyrreense Zee en de kleine dorpen op de kliffen. Maak een tussenstop bij het kleurrijke Positano, waar huizen in alle kleuren van de regenboog op een rots aan zee zijn gebouwd. De kustlijn dankt zijn naam aan stad Amalfi. Hier torent de 9e-eeuwse kathedraal boven zee uit en wandel je door de Arabische tuinen van Villa Rufolo.

Bijzondere architectuur in Puglia

Wil je tijdens een fly-drive de hak van Italië verkennen? Dan moet je in de streek Puglia zijn, waar meer dan duizend trulli te vinden zijn. Deze iconische witte huizen met puntdak hebben hun plek op de werelderfgoedlijst zeker verdiend. Stap dus even uit de auto bij Alberobello, waar het hele dorpsgezicht door deze huizen bepaald wordt. Wandelaars voelen zich op hun plek in nationaal park Gargano. Dit natuurpark op een schiereiland bestaat uit ruige kliffen, beukenbossen en kleurrijke orchideeën.

Heuvels en kastelen bij de Castelli Romani

Zestien heuveldorpen ten zuiden van Rome vormen de Castelli Romani, een gebied waar geschiedenis en natuur moeiteloos samenkomen. Verken de regio tijdens je fly-drive in Italië en bezoek de villa's van Frascati. Hier is de rijkelijk versierde kathedraal een van de hoogtepunten. Wandel langs de oevers van het Albanomeer of bewonder dit vulkanische meer van bovenaf door de tuinen van Palazzo Barberini te bezoeken. Dat is al eeuwenlang het zomerverblijf van de paus, mooi gelegen in de groene heuvels van de Castelli Romani.

Reis door de tijd bij Napels en Pompeii

Wanneer het vliegtuig landt in Napels is het tijd voor een veelzijdige fly-drive in Italië. Het zinderende Napels is gevuld met luxe boetieks en sfeervolle terrassen in het historische centrum. Waar je ook bent, de Vesuvius is altijd in de verte te zien. Avonturiers klimmen naar de top van deze vulkaan voor een spectaculair uitzicht over de stad. Stap in de auto en rijd verder naar Pompeii, waar je terug in de tijd gaat. Deze stad uit de Romeinse tijd werd in 79 n. Chr. getroffen door een vulkaanuitbarsting, en is dankzij een dikke laag as goed bewaard gebleven.