Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Wat is de beste reistijd voor Puglia?

Een vakantie naar het Italiaanse Puglia is altijd leuk, maar wat is de beste reistijd voor Puglia? Dat hangt voor de meeste mensen vooral af van het weer en klimaat. Echte zonliefhebbers gaan graag tijdens de warmste maanden, maar voor een sportieve vakantieganger zijn de wintermaanden waarschijnlijk de beste keuze.

Klimaat en weer in Puglia

De beste reistijd voor Puglia wordt vooral bepaald door het weer. Door haar zuidelijke ligging is het in de Italiaanse regio Apulië (de Italianen noemen het zelf Puglia) ’s zomers erg warm. De streek heeft in juli en augustus een gemiddelde maximale temperatuur van rond de 30 graden, met regelmatig uitschieters naar boven. Temperaturen tussen de 35 en 40 graden komen hier gedurende de zomermaanden zeer regelmatig voor. Dat geldt vooral voor het binnenland: aan de kust zijn de temperaturen doorgaans enkele graden lager. Deze hoge temperaturen zorgen ervoor dat de maanden rondom het hoogseizoen, mei, juni en september voor de meeste mensen een betere keuze zijn. In deze maanden ligt de maximumtemperatuur gemiddeld rond de 24 graden. Oktober en april zijn de beste maanden om naar Apulië te reizen voor wie niet zo houdt van warmte en zon, maar dit prachtige gebied toch een keer wil bezoeken.

Een veelzijdige vakantie

Wat de beste reistijd voor Puglia is, hangt ook af van de geplande activiteiten. Op het strand liggen is voor de meeste mensen prima te doen wanneer het 30 graden is, terwijl een urenlange wandeling door een natuurgebied minder prettig is bij deze hoge temperaturen. Maak ’s zomers vooral een rondreis langs de kust, waar de temperaturen over het algemeen wat lager zijn en laat de steden links liggen. Kom je juist voor de steden? Boek dan een vakantie net voor of na de warmste maanden en wandel op zonnige dagen door de gezellige straten van Lecce of Bari.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Puglia 
Puglia, een zonovergoten regio met kustplaatsen om bij weg te zwijmelen. Waar de groene heuveltoppen en geurende olijfbomen van de Altopiano delle Murge overheersen en de druiven, artisjokken en tomaten nergens anders zo goed smaken.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Italië en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Nu10%korting
Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.