Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Vakantie in Trentino: bergketens, kastelen en renaissancekunst

In het noorden van Italië vind je een streek waar de Dolomieten boven het landschap uittorenen en waar de Oostenrijkse grens altijd in de buurt is. Tijdens een vakantie in Trentino ontdek je de historische kastelen die in het landschap verscholen zijn en trotseer je een wel heel spannende brug over de waterval Ragaiolo.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Italië 
Daal af naar het ondergrondse centrum van Orvieto, spot de gigantische beukenbomen in Foresta Umbra en klim naar de top van de Etna-vulkaan op Sicilië.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Italië en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Amore Italia! Plan jouw perfecte vakantie nu al met de ANWB Creditcard. Voor al je vakantie uitspattingen!

Ervaar Trente

Bezoek de hoofdstad van deze streek tijdens je vakantie in Trentino en wandel door de middeleeuwse straten van Trente. Hier torent het kasteel van Buonconsiglio boven de stad uit, waar je 14e-eeuwse fresco's bewondert en waar regelmatig kunstexposities georganiseerd worden. Trente is dan ook een echte kunststad, met vele galerieën in het centrum. Geniet van het uitzicht over de stad door de kabelbaan naar het nabijgelegen plaatsje Sardagna te nemen. Vanaf de hoge bergen zie je het historische centrum en de diepe bossen die Trente omringen.

Van hoge bergen tot brullende watervallen in de Dolomieten

Geniet tijdens je vakantie van de natuur van Trentino en ontdek het ruige landschap van de Dolomieten. Fiets in de sporen van de Giro d’Italia die ieder jaar door dit landschap voert of doe het rustiger aan en fiets de route Valsugana langs de rivier Brenta (52 kilometer) of volg de loop van de rivier Adige op het gelijknamige fietspad van 80 kilometer van Bolzano naar Verona. Avonturiers trotseren de Rabbi-vallei, waar een 100 meter lange hangbrug je op 60 meter hoogte van de ene naar de andere kant leidt. In de diepte raast de waterval van Ragaiolo.

Een landschap vol kastelen

Bezoek tijdens je vakantie in Trentino een van de ruim driehonderd kastelen die het landschap sieren, van kasteel Toblino, gelegen in het gelijknamige meer, tot kasteel Beseno dat op een heuvel bij Calliano boven het glooiende Italiaanse landschap uittorent. Stap ook zeker even naar binnen in kasteel Stenico bij het gelijknamige dorp. De oude fresco's in het kasteel zijn goed bewaard gebleven en je bezoekt hier de 13e-eeuwse zalen uit de tijd van de prins-bisschop van Trente.