Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Te voet genieten van het goede leven tijdens een wandelvakantie in Italië

Of je wandelschoenen nu haast als een tweede huid om je voeten zitten of dat je wandelen vooral als een ontspannende hobby ziet, voor iedereen is er een passende wandelvakantie in Italië. Zowel voor doorgewinterde wandelaars als beginnende stappers. Stel je kuitspieren op de proef in de bergen in het noorden van Italië of wandel door glooiende landschappen langs wijngaarden en historische plaatsen in Toscane. Na een stevige wandeling geniet je nog meer van alle culinaire heerlijkheden die Italië te bieden heeft.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Italië 

Daal af naar het ondergrondse centrum van Orvieto, spot de gigantische beukenbomen in Foresta Umbra en klim naar de top van de Etna-vulkaan op Sicilië.

Auto huren op vakantie

Huur een auto op je vakantiebestemming met extra voordeel als ANWB-lid. Via de ANWB mag je bij Sunny Cars gratis wijzigen en annuleren tot 4 uur voor vertrek. Zo kan je zorgeloos met een huurauto op pad.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Italië en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Amore Italia! Plan jouw perfecte vakantie nu al met de ANWB Creditcard. Voor al je vakantie uitspattingen!

Leer Italië op een andere manier kennen tijdens een wandelvakantie

Waar het in het zuiden van de regio Puglia vooral draait om zon, zee en strand maak je in het noorden van de hak prachtige wandelingen door afwisselende landschappen op het schiereiland Gargano. Eeuwenoude eikenbossen gaan hier over in adembenemende kliffen en een azuurblauwe zee. Tijdens een wandelvakantie in Italië heb je alle tijd om van dat natuurschoon te genieten. Ga je mee met een groepswandelreis, dan staan je ook verrassende excursies te wachten, zoals een bezoek aan een kaasboerderij of een oude Etruskenstad.

Rondtrekken of een vaste uitvalsbasis

Begin jouw wandelvakantie in Italië iedere dag vanaf een vast vertrekpunt, zoals een comfortabel hotel waar je ’s avonds je vermoeide benen wat welverdiende rust kunt geven. Of leg met de benenwagen iedere dag een traject af en bij aankomst in de volgende agriturismo of hotel staat je bagage al op je te wachten. Aan het begin van de avond zie je vanaf je comfortabele plek op het terras hoe de Italianen wandelen, wanneer de passeggiata in volle gang is. Al is er hier meer sprake van flaneren en zijn er geen wandelschoenen te bekennen. Na een nacht slapen ben je weer helemaal opgeladen en klaar voor een volgende prachtige wandeling door het Italiaanse landschap.