Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
Beeld kan niet gebruikt worden ivm copyright onbekend
Beeld kan niet gebruikt worden ivm copyright onbekend
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Trouwe-Ledenvoordeel     

9-daagse fietsrondreis Noord-Italië

Hoe langer lid, hoe meer voordeel
Fiets vanuit Nauders in Zuid-Tirol naar het geliefde Gardameer. Langs geurige fruitbomen, door wijngaarden en langs historische steden als Riva en Sirmione. Maak een boottocht over het Gardameer en bezoek romantisch Verona met het beroemde balkon van Romeo en Julia. 
  • fietsen langs wijngaarden en fruitbomen naar het Gardameer en Verona
  • bagagetransport van hotel naar hotel
  • inclusief boottocht Gardameer

Jouw reis

Van de Zuid-Tiroolse bergen tot de mediterrane sferen rondom het Gardameer: een fietstocht door enkele van de mooiste stukken van Oostenrijk en Italië. 

Je start in het Oostenrijkse Nauders (welkomstdiner inbegrepen vanaf ANWB-kaartkleur Goud), grenzend aan Zwitserland en Italië, vanwaar je via het Zuid-Tiroolse Schlanders en de uitgestrekte boomgaarden richting Merano fietst. Na de spieren verwend te hebben in de Thermen van Merano (entree inbegrepen vanaf ANWB-kaartkleur Platina), fiets je door naar Bolzano (entree Naturmuseum Südtirol inbegrepen vanaf ANWB-kaartkleur Brons).

Pittoreske stadsgezichten en historische kastelen trekken aan je voorbij, onderweg naar Trento. Met de Adige-rivier aan je zijde trap je richting de stad Riva (Italiaans ijs inbegrepen vanaf ANWB-kaartkleur Goud) aan het Gardameer, het grootste meer van Italië. 

Met de boot steek je het diepblauwe meer over en kom je ogen tekort om het prachtige uitzicht op te nemen. Donkergroene cipressen, witte stranden en okergele huizen decoreren de kades rondom Sirmione en Peschiera. 

Bewonder Parco Giardino Sigurtá, het park dat tot mooiste van Italië is bekroond. Na een klein stukje met de trein kom je uit in het romantische Verona, beroemd om het balkon uit Romeo & Julia. Uiteraard is er genoeg tijd om deze stad te ontdekken voor je met de bus of trein weer terugkeert naar het startpunt van deze reis. 

Deze fietsreis is geschikt voor iedereen met een goede basisconditie. Je fietst door heuvelachtig gebied en over relatief vlakke fietspaden. De afstanden variëren van 25 tot 61 kilometer per dag en een (elektrische) fiets boek je er gemakkelijk bij.

Je verblijft in…
Tijdens deze fietsrondreis verblijf je in speciaal geselecteerde middenklasse driesterrenhotels. Je verblijft telkens één nacht in respectievelijk Nauders, Schlanders, Merano, Bolzano, Trento, Riva, Peschiera del Garda en Verona. 

Aan de hand van de uitgebreide Nederlandstalige dag-tot-dagbeschrijving vind je eenvoudig de route. Bij de reisbescheiden ontvang je de namen van de hotels die voor je geboekt zijn. Onder de tab Verblijf vind je een selectie van voorbeeldhotels waar je mogelijk verblijft.

Ongeveer zeven dagen voor vertrek ontvang je bij de reisbescheiden de hotellijst met de hotels die voor je zijn gereserveerd. Het is niet mogelijk om je voorkeur voor een hotel vooraf door te geven. Op de aankomstdag ben je vanaf 15.00 uur welkom in het hotel.

Het bagagevervoer van hotel naar hotel is al voor je geregeld. 
 
Je verblijf in de hotels is op basis van logies en ontbijt. Het is mogelijk om het 3x diner bij te boeken, op dag 2, 5 en 6  (je dineert in het hotel waar je overnacht of in een restaurant in de buurt van het hotel of op redelijke fietsafstand van het hotel). Niet in Schlanders, Trento en Riva .

Verlengen
Het is niet mogelijk deze reis te verlengen