Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Sole, mare e spiaggia: een zonvakantie in Italië

Aangename temperaturen, genieten van heerlijk eten en af en toe een verfrissende duik in zee, zwembad of meer. Dat zijn de belangrijkste ingrediënten van een zonvakantie in Italië. Je hoeft in dit land niet te zoeken naar de zon, want die vindt jou wel, of je nu een lekker lome dag aan het strand doorbrengt, of er op uittrekt om een historische plaats of mooi natuurgebied te bezoeken. Italianen weten als geen ander hoe je de tijd moet nemen om van dit alles te genieten en tijdens jouw zonvakantie in Italië krijg je ongetwijfeld wat mee van deze ontspannen manier van leven.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Italië 

Daal af naar het ondergrondse centrum van Orvieto, spot de gigantische beukenbomen in Foresta Umbra en klim naar de top van de Etna-vulkaan op Sicilië.

Auto huren op vakantie

Huur een auto op je vakantiebestemming met extra voordeel als ANWB-lid. Via de ANWB mag je bij Sunny Cars gratis wijzigen en annuleren tot 4 uur voor vertrek. Zo kan je zorgeloos met een huurauto op pad.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Italië en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Amore Italia! Plan jouw perfecte vakantie nu al met de ANWB Creditcard. Voor al je vakantie uitspattingen!

Hier aan de kust, de Italiaanse kust

Waar het in de zomermaanden in het binnenland erg warm kan worden, is het goed toeven aan een van de vele stranden die Italië rijk is. Ook de meren in het noorden (Gardameer, Lago Maggiore, Comomeer) zijn in deze tijd van het jaar een populaire bestemming. Vanaf half augustus trekken de Italianen zelf massaal naar de kust en kan het hier wat druk worden. Als je liever een rustige zonvakantie in Italië beleeft, kun je beter in het voor- of najaar je koffer inpakken. Vooral in het zuiden van het land, zoals in de regio’s Puglia, Calabrië en Sicilië, pik je in deze periodes al heel wat zonuren mee.

Het zonnige eiland Sicilië

Een eiland waar je niet snel een tekort aan vitamine D zal oplopen is Sicilië. In juli schijnt de zon hier zo’n 11 uur per dag en heeft het zeewater bij kustplaats Taormina een aangename temperatuur. De perfecte omstandigheden om over de smalle landtong naar Isola Bella te wandelen. Kan het jou niet warm genoeg zijn? Maak dan een excursie naar de Etna, een van de meest actieve vulkanen ter wereld. Ook in rust is de Mongibello een indrukwekkende verschijning.