Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Cultuur proeven tijdens je stedentrip Rome

Genieten van historie, het zonnetje én lekker eten!

Bekijk trips 

Een duik in de geschiedenis tijdens een stedentrip in Rome

Wie gek is op oudheden en cultuur kiest voor een stedentrip in Rome. Deze stad was het centrum van het Romeinse Rijk en dat is vandaag de dag nog steeds goed te zien aan het Colosseum, Forum Romanum en het Pantheon. Maar naast fascinerende kunstmusea en historische gebouwen biedt Rome nog veel meer: van de schilderachtige wijk Trastevere tot het strand waar alle Romeinen ’s zomers naartoe gaan: Sperlonga.

Stedentrip Rome

Stedentrip van ANWB 

Kies je voor onze stedentrip naar Rome, dan profiteer je van Trouwe-Ledenvoordeel. Hoe langer je ANWB-lid bent, hoe meer extra's je ontvangt. 

Via onze partner Stedentrips.nl 

Boek een stedentrip via onze partner Stedentrips.nl. Altijd inclusief vervoer, verblijf en gratis extra's zoals een ANWB reisgids of leuke excursies.

Tips en informatie voor jouw stedentrip in Rome

De mooiste bezienswaardigheden van Rome 
Aanschouw de fraaie Vierstromenfontein op Piazza Navona, struin tussen de imposante ruïnes van Forum Romanum en betreed het kolossale Colosseum.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Italië en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Amore Italia! Plan jouw perfecte vakantie nu al met de ANWB Creditcard. Voor al je vakantie uitspattingen!

Ontdek de rijke geschiedenis tijdens een citytrip naar Rome

De meeste mensen beginnen hun stedentrip in Rome met een bezoek aan het Colosseum en Forum Romanum. Het Colosseum is het grootste amfitheater uit de Romeinse tijd met een capaciteit van 65.000 toeschouwers. Hier vochten gladiatoren en wilde dieren om de inwoners van Rome te vermaken. Pal naast het Colosseum vind je ook het Forum Romanum en de Palatijnse heuvel. Deze gebieden waren vroeger het centrum van Rome; de opgravingen hier maken geschiedenis (letterlijk) tastbaar.

De kunstschatten van Vaticaanstad

Ben je een kunstliefhebber? Sla dan tijdens je stedentrip in Rome de Sint-Pietersbasiliek en de Vaticaanse Musea niet over. De enorme Sint-Pietersbasiliek met op de façade beelden van Jezus, Johannes de Doper en de apostelen is een van de toppunten van je bezoek aan Rome. Beklim ook de koepel voor een weids uitzicht over de stad. Vlak bij de Sint-Pietersbasiliek wandel je de Vaticaanse Musea binnen, waar je onder andere de wereldberoemde Sixtijnse Kapel bewondert. Op het plafond van deze bijzondere kapel schilderde Michelangelo het scheppingsverhaal en de zondvloed. Bovendien vind je in dit museum werken van wereldberoemde Italiaanse meesters als Leonardo da Vinci, Michelangelo Merisi Caravaggio en Rafaël Santi. Meer kunst bekijken? Galleria Borghese in het park Villa Borghese bevat een van de grootste privécollecties ter wereld met kunst uit de vijftiende tot zeventiende eeuw.

Het schilderachtige Trastevere

Wie na alle kunst en geschiedenis klaar is voor gezelligheid, steekt de rivier de Tiber over naar Trastevere. Dit is een knusse, oude volkswijk met smalle steegjes en middeleeuwse huizen. Je vindt hier op elke hoek van de straat lokale restaurants waar locals in de rij staan voor de lekkerste pizza, pasta en de lokale drank grattachecca. Op de pleinen wordt de hele avond gedronken en gedanst. Struin langs de terrassen en laat je tijdens je stedentrip in Rome meeslepen door de feestsfeer.

Afkoelen aan het strand van Sperlonga

Een goed bewaard geheim in de buurt van Rome is Sperlonga. Deze kustplaats ligt op ongeveer anderhalf uur rijden van de stad en is dé plek waar Romeinen op ’s zomerse dagen naartoe gaan voor een duik in zee of een wandeling over het halvemaanvormige strand. Vanaf het water heb je prachtig uitzicht over de heuvels van natuurpark Monti Aurunci. Een mooie afsluiting van je citytrip naar Rome!