Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Geur en kleur tijdens een vakantie aan de Bloemenrivièra

Tijdens een vakantie aan de Bloemenrivièra van Italië verblijf je in een kustgebied dat begint bij de Franse grens en 75 kilometer oostelijker eindigt bij het dorp Andora. In het Italiaans heet deze regio Riviera dei Fiori. Zoals de naam al verraadt, mag je hier naast strand vooral veel bloemen verwachten.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Italië 
Daal af naar het ondergrondse centrum van Orvieto, spot de gigantische beukenbomen in Foresta Umbra en klim naar de top van de Etna-vulkaan op Sicilië.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Italië en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp in het buitenland 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Amore Italia! Plan jouw perfecte vakantie nu al met de ANWB Creditcard. Voor al je vakantie uitspattingen!

Bloemenpracht langs de Autostrada dei Fiori

Een goede indruk van de kleurrijke omgeving krijg je door je vakantie aan de Bloemenrivièra te beginnen bij de Italiaans-Franse grens. Vanaf het dorp Grimaldi neem je de kustweg naar San Remo. Hier ligt de 25 kilometer lange route Autostrada dei Fiori, die deel uitmaakt van de langere autoweg A10. Het is weliswaar een van de duurdere tolwegen van Italië, maar zijn prijs dubbel en dwars waard. De weg is via tunnels en viaducten aangelegd op de hellingen langs de kust. Onderweg passeer je schilderachtige dorpen en eindeloze bloemenvelden met orchideeën, geraniums, bougainvillea's en rozen.

De tuinen van Ventimiglia

De kust staat niet alleen bekend om zijn in het wild groeiende bloemen. In meerdere plaatsen geniet je van bloemen en planten in voor het publiek toegankelijke tuinen. Via de Autostrada dei Fiori is onder andere Ventimiglia te bereiken. In deze stad vind je het aan de kust gelegen botanische tuinencomplex Giardini Botanici Hanbury. Hier struin je langs tropische en subtropische tuinen gevuld met pioenrozen, palmvarens, yucca’s, passiebloemen, agaven en cactussen. Maak ook een wandeling door het hooggelegen historische centrum met zijn vele kerken. Elke vrijdag wordt een markt aan zee georganiseerd. Rondom de stad liggen verschillende kastelen, waarvan het Castel d'Appio het bekendst is.

Finalborgo, een van de mooiste Italiaanse dorpen

Aan de Bloemenrivièra liggen diverse plaatsen die in de lijst van mooiste dorpen van Italië zijn opgenomen. Een daarvan is Finalborgo. Met zijn witte stranden, rotsen, terrassen en door palmbomen omzoomde promenade is het dorp echt een sprookje. En dan heb je de binnenstad met zijn nauwe straten en oude poorten nog niet eens gezien. Als je op vakantie aan de Bloemenrivièra in Finalborgo bent, bestel dan ook meteen de met lokale kruiden gevulde ravioli di borgine.