De mooiste meren in Zuid-Tirol

ANWB samen met Süd Tirol

De vele bergmeren in Zuid-Tirol kenmerken zich zonder uitzondering door twee dingen: het water is kraakhelder blauw en de ligging, zo tussen de bergen, weides en bossen, is idyllisch. Neem een frisse duik of ga zonnen op een weide aan het meer. 

Caldaro-meer

Volgens de locals kan het water hier wel 28 graden worden in de zomer. Heel anders dan de naam van het meer doet vermoeden dus! Je kunt prachtig fietsen of wandelen langs het meer, dat aan de wijnroute, de Strada del Vino, ligt

Lago di Braies

Noem dit meer op zo’n 1500 meter hoogte gerust een Blue Lagoon hoog in de bergen! De speciale lichtval kleurt het Lago di Braies alle tinten groen en turquoise. Je loopt overigens in zo’n anderhalf uur rond het hele meer en hoe leuk: je kunt hier ook romantisch roeibootje huren.

Lago Dobbiaco

Zo’n vierhonderd meter lager en 20 kilometer verderop ligt het veel rustiger Lago di Dobbiaco. Dit meer is een slagje kleiner en je kunt er zwemmen en roeien. Het is in het voorjaar geliefd bij vogelspotters.

Lago di Carezza

In Zuid-Tirol wordt het Lago di Carezza ook wel het regenboogmeer genoemd. Volgens de overlevering zijn de gele banen in het water namelijk de resten van een ontplofte regenboog. Het meer wordt spectaculair omsloten door bergreuzen.

Lago di Costalovara

Meer is misschien een groot woord, vennetje past beter. Toch is het Lago di Costalovara in de zomer een populaire zwembestemming, vooral vanwege de prachtige ligging midden in de bossen op de hoogvlakte van Renon.


Meer informatie over Zuid-Tirol
 

Misschien vind je dit ook interessant

Top 10 bezienswaardigheden Zuid-Tirol
Fietsen in Zuid-Tirol
Zuid-Tirol met kinderen