Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Heerlijk toeven aan het water tijdens een vakantie in Venetië

Eeuwenoude paleizen, kabbelende kanalen en beroemde kunstwerken komen allemaal samen in Venetië. Tijdens een vakantie in Venetië proef je de sfeer van deze historische havenstad. Ontdek welke groene oases er in de stad verscholen liggen en welke eilanden je weer een heel andere kijk op Venetië bieden.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Italië 

Daal af naar het ondergrondse centrum van Orvieto, spot de gigantische beukenbomen in Foresta Umbra en klim naar de top van de Etna-vulkaan op Sicilië.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Italië en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Amore Italia! Plan jouw perfecte vakantie nu al met de ANWB Creditcard. Voor al je vakantie uitspattingen!

De cultuur van Venetië

Een vakantie in Venetië zit boordevol cultuur. Het centrale punt van de stad is het San Marcoplein, waar het 15e-eeuwse Dogepaleis staat. Bewonder niet alleen de gedetailleerde gevel, maar ook de muurschilderingen aan de binnenkant van dit paleis. Kunstliefhebbers kijken hun ogen uit bij de Frarikerk, die door de eeuwen heen versierd is met talloze kunstwerken van onder andere grootmeester Titiaan. Reis af naar het Joodse getto om de synagogen van Venetië te bewonderen. Hier ligt ook het Museum voor Hebreeuwse Kunst.

Verken het water

Met meer dan honderd kanalen zijn er genoeg wateren om te verkennen in Venetië. Ga voor de klassieke ervaring en laat je rondvaren in een gondel. Volg het Canal Grande om de grote grachtenpaleizen in de stad te zien, met de koepel van de Basiliek van San Marco op de achtergrond. Neem een waterbus naar het eiland San Giorgio Maggiore, vanwaar je op 70 meter hoogte over de stad uitkijkt.

Op pad met de kinderen

Wil je tijdens je vakantie Venetië verkennen met de kinderen? Ontsnap even aan de drukte in de Giardini Publici, een grote stadstuin die lekker rustig is en waar de kleintjes klimmen en klauteren in de vele speeltuinen. De gekleurde huizen op eiland Burano vallen ook in de smaak bij de kinderen. Sluit vakantie af met gelato uit Venetië en struin over de Rialtomarkt, waar naast lokale lekkernijen ook typische Venetiaanse maskers verkocht worden.