Venetië

Stedentrip Venetië

Venetië, één van de meest romantische plekken ter wereld waar de tijd stil lijkt te staan. Hier zie je geen auto's in het straatbeeld, maar enkel gondels en watertaxi's in de prachtige kanalen. Om je bezoek aan Venetië nóg bijzonderder te maken, hebben wij veel tips en informatie op een rijtje gezet. Ga mee op reis over de grachten, ontdek de parels van Venetië en word verliefd op de heerlijke sfeer die hier hangt.

De beste tips voor een geweldige stedentrip Venetië

Bezienswaardigheden & (praktische) tips Venetië

Bezienswaardigheden & (praktische) tips Venetië

Je gaat naar Venetië, maar wat moet je dan écht gezien hebben? Dit zijn de beste tips in Venetië op een rij.

Vervoer in/naar Venetië

Vervoer in/naar Venetië

Auto’s, brommers, fietsen – ze zijn allemaal verboden in de oude stad van Venetië. Het vervoer gaat hier te voet en met de boot. Van snelle vaporetti tot romantische gondels.

Top 10 stedentrips Venetië
Incl. gratis extra's

Top 10 stedentrips Venetië

Bij samenwerkingspartner Stedentrips.nl van de ANWB altijd inclusief vervoer, verblijf én gratis extra's.

Maak je vakantie Venetië compleet met deze weetjes

5x doen in Venetië

5x doen in Venetië

Je hebt door de straatjes en over de bruggen geslenterd, de kerken en musea bezocht, een gondeltocht gemaakt en over de markten gestruind. Wat is er nog meer?

Shoppen in Venetië

Van dure designkleding tot de bekende Venetiaanse maskers tot Muranoglas. Er zijn veel kleine winkels, waarbij je verrassend veel kunt krijgen.

Dé leukste wandelroute

Dé leukste wandelroute

Venetië verken je grotendeels wandelend, en dikwijls in gezelschap van vele anderen. Maar er zijn ook stukjes stad waar je lekker rustig kunt slenteren.