Venetië

Vakantie Venetië

Venetië, één van de meest romantische plekken ter wereld waar de tijd stil lijkt te staan. Hier zie je geen auto's in het straatbeeld, maar enkel gondels en watertaxi's in de prachtige kanalen. Om je bezoek aan Venetië nóg bijzonderder te maken, hebben wij veel tips en informatie op een rijtje gezet. Ga mee op reis over de grachten, ontdek de parels van Venetië en word verliefd op de heerlijke sfeer die hier hangt.

Snel naar

Bezienswaardigheden Venetië | Shoppen in Venetië | Tol Italië

Top 15 bezienswaardigheden

Top 15 bezienswaardigheden

Om het verkennen van deze prachtige stad handiger en leuker te maken hebben wij de mooiste bezienswaardigheden opgezocht!

Shoppen in Venetië

Shoppen in Venetië

Van dure designkleding tot de bekende Venetiaanse maskers tot Muranoglas. Er zijn veel kleine winkels, waarbij je verrassend veel kunt krijgen.

Stadswandelingen Venetië

Stadswandelingen Venetië

De meeste toeristen kennen Venetië als druk, heet en duur. Ga dan eens naar minder toeristische wijken als Cannaregio en Castello.

Musea en kerken

Musea en kerken

Minstens tien musea, kerken en scuole zijn niet te missen en moet je gewoon bewonderen tijdens een bezoek aan het prachtige Venetië.

Pleinen en terrassen

Pleinen en terrassen

Op de bonnefooi kom je genoeg mooie pleintjes met terrassen tegen. Voor een paar plaatsen vragen we bijzondere aandacht.

Venetië in de winter

Venetië in de winter

In de winter is Venetië heel anders dan in de zomer. Het ruikt anders, je hoort meer en er staan geen rijen voor de San Marco basiliek.

Venetië in de zomer

Venetië in de zomer

In de zomer kan het heel heet worden. Koel af met een heerlijk Italiaans ijsje, maar ga ook eens kajakken. Leuk en lekker!

Praktische tips

Praktische tips

Is Venetië echt zo duur? Hoe verplaats je je het beste in deze stad? En wat is de beste reistijd? Lees hier de praktische tips voor je bezoek.

Geheime tips

Geheime tips

Venetië is groter dan het San Marcoplein, de Rialtobrug en het Dogepaleis. Door deze tips ontsnap je aan de drukte.