Haal je motorrijbewijs in Helmond

Een snelcursus of losse lessen

Altijd al je motorrijbewijs willen halen? Je motorrijbewijs halen kan in Helmond bij de ANWB motorrijschool. Je kunt hier losse rijlessen nemen of een spoedcursus volgen. De motorrijlessen zijn van uitstekende kwaliteit en je profiteert van een zeer goed slagingspercentage.

Rijles nemen bij de ANWB levert veel voordeel op

Als je ervoor kiest om je motorrijbewijs te halen bij de ANWB in Helmond, dan geniet je van veel voordelen. Elke les is van uitstekende kwaliteit en je krijgt een eigen rijinstructeur. Het persoonlijke lesadvies en de vrije indeling van het aantal lessen per week maken het de moeite waard om onze rijschool uit te proberen.

De theorie voor je motor rijbewijs halen

Voordat je de eerste motorrijles kunt gaan inplannen, heb je het theoriecertificaat A nodig. Deze moet je voor je praktijklessen halen als je nog niet beschikt over een rijbewijs B. Als je reeds beschikt over je B rijbewijs, dan kun je theoriecertificaat ook tijdens de motorrijlessen halen.

Twee keer examen afleggen

Er zijn twee praktijkexamens die je moet afleggen om je motorrijbewijs te halen, namelijk het praktijkexamen voertuigbeheersing op een afgesloten terrein en het praktijkexamen voertuigdeelneming op de weg.

Het A1 rijbewijs examen voor lichte motoren kun je vanaf 18 jaar gaan halen. Het rijbewijs A2 mag je halen als je 20 jaar of ouder bent. Het motorrijbewijs voor zware motoren (A) kun je behalen bij een leeftijd van 24 jaar of ouder.

Hoeveel kost het motorrijbewijs?

De intest bepaalt hoeveel lessen je ongeveer nodig hebt om rijexamen te kunnen doen. Een intest is niet nodig als je kiest voor losse rijlessen. Wanneer je examen kunt gaan doen is afhankelijk van het CBR. Er kan sprake zijn van een wachttijd, dus houd daar rekening mee. De motorrijbewijs kosten kun je alvast hieronder bekijken: 

  • Kosten proefles/intest: € 35,-
  • Kosten per motorrijles: € 48,-
  • Kosten praktijkexamen voertuigbeheersing: € 192,-
  • Kosten praktijkexamen verkeersdeelneming: € 265,-
  • Kosten theorie examen A: € 47,-
  • Motortheorie leren en examentrainingen oefenen? Zie hier ANWB producten die je daarbij kunnen helpen.

Proefles aanvragen

Start je motorrijopleiding met een intest. Deze proefles met daarna een persoonlijk gesprek duurt 1,5 uur.

 

Vraag een proefles voor motor aan