Haal je motorrijbewijs in Groningen

Motorrijles volgen in je eigen tempo of met een spoedcursus

Als je graag je motorrijbewijs (A) wilt halen op een manier die jij prettig vindt, kies dan voor de ANWB Motorrijschool in Groningen. Hier kun je lessen volgen in je eigen tempo of de keuze maken voor een spoedcursus. Wat je ook kiest, je bent altijd verzekerd van goede effectieve lessen. Je motorrijbewijs halen in Groningen doe je daarom bij de ANWB.

Door rijles te nemen bij de ANWB, profiteer je van diverse voordelen. je krijgt ook een eigen instructeur toegewezen die je voorziet van een persoonlijk lesadvies. Je mag helemaal zelf het aantal lessen per week bepalen en we kijken samen met jou wat voor jou de meest prettige lesmethode is.

De theorie

Een theorie certificaat A is nodig om je motorrijbewijs te halen. Heb je geen rijbewijs B? Dan zul je eerst dit theorie certificaat moeten halen voordat je van start kunt gaan met de eerste motorrijles. Als je je rijbewijs al wel hebt, kun je tijdens de praktijklessen aan de slag met je theorie-examen.

Hoe ziet het examen eruit?

Je legt altijd twee praktijkexamens af om je motorrijbewijs te halen. het examen voertuigbeheersing op een afgesloten terrein en voertuigdeelneming op de weg. Deze duren respectievelijk 20 minuten en 55 minuten.

Starten voor je examens kan vanaf 18 jaar. Dan kun je op voor je A1 rijbewijs voor lichte motoren. Als je 20 bent, mag je het A2 rijbewijs voor middelzware motoren halen. Pas als je 24 jaar oud bent kun je het A rijbewijs voor zware motoren halen.

Wat kost je motorrijbewijs?

De intest bepaalt hoeveel motorrijlessen je nodig hebt om je examen te kunnen halen. Daarmee worden ook de kosten helder die je hiervoor moet betalen. Uiteraard kun je ook kiezen voor losse lessen. Dan is een intest niet nodig. De motorrijbewijs kosten kun je hieronder vinden.

  • Kosten proefles/intest: € 25,-
  • Kosten per motorrijles: € 43,-
  • Kosten praktijkexamen voertuigbeheersing: € 192,-
  • Kosten praktijkexamen verkeersdeelneming: € 265,-
  • Kosten theorie examen A: € 47,-
  • Motortheorie leren en examentrainingen oefenen? Zie hier ANWB producten die je daarbij kunnen helpen.

Proefles aanvragen

Start je motorrijopleiding met een intest. Deze proefles met daarna een persoonlijk gesprek duurt 1,5 uur.

 

Vraag een proefles voor motor aan