Energie via de ANWB

Energie via de ANWB

De groenste energie is de goedkoopste energie. Tegen inkooprijs, ook al interessant zonder elektrische auto.

Bereken je maandbedrag

Energie

Verduurzamen en besparen op je energieverbruik en laadkosten thuis

De hele dag door gebruiken we energie. Thuis, maar ook voor ons dagelijks vervoer. We gaan van brandstof tanken bij de benzinepomp naar onze elektrische auto laden met stroom thuis en in de wijk. Ondertussen zijn de energieprijzen volop in beweging. Niet alleen voor een kilowattuur elektriciteit, maar natuurlijk ook voor een kuub gas. Hier lees je alles over verduurzaming, besparen op je kosten en het vergelijken van je energiecontract.

ANWB Energie

De ANWB verkoopt geen energie, maar levert tegen de inkoopprijs. De prijs van elektriciteit wisselt met het aanbod gedurende de dag. Een soort piek- en daltarief, maar dan per uur. Het mooie: als er veel stroom wordt opgewekt uit zon of wind ligt het uurtarief het laagst. Wij helpen je op weg naar de laagst mogelijke energierekening door écht duurzame energie te gebruiken en laden. 

Waarom de ANWB energie levert? De elektrische auto gaat een belangrijke rol spelen in onze energiehuishouding en deze moeten we slim gaan opladen. Lees hier waarom ANWB nu ook energie levert.

Wat kost 1 kWh stroom?

Wat kost 1 kWh stroom?

Een ebike komt met 1 kWh zo'n 165 km ver, een elektrische auto ca. 5 km, maar hoeveel kost 1 kWh en hoe zijn die kosten opgebouwd?

Wat kost 1 kuub gas?

Wat kost 1 kuub gas?

Het grootste gedeelte van onze energierekening bestaat uit de kosten voor gas, maar wat kost een kuub gas? En hoe zijn die kosten opgebouwd?

Energiecontracten en -tarieven

Vast of variabel energiecontract

Vast of variabel energiecontract

Vaste en variabele energiecontracten zijn de bekendste, maar er is ook een dynamisch energiecontract. Wat zijn de voor-en nadelen?

Wat is een dynamisch energiecontract?

Wat is een dynamisch energiecontract?

Elk jaar met de oliemaatschappij afspreken voor welke literprijs je dat jaar gaat tanken? Klinkt vreemd toch? Lees meer over het dynamische tarief.

Waarom zijn stroom en gas zo duur?

Waarom zijn stroom en gas zo duur?

Het zal je niet ontgaan zijn: de prijzen voor elektriciteit en gas stijgen hard. Hoe komt dat? En wat als je energiecontract afloopt?

Energiebelasting en overheidsheffingen

Energiebelasting en overheidsheffingen

Een deel van onze energiekosten gaat naar De Belastingdienst: energiebelasting. Welke belastingen en overheidsheffingen zitten er op energie?

Dit staat er allemaal op je energierekening

Dit staat er allemaal op je energierekening

Netbeheerkosten, vaste en variabele leveringskosten. Je vindt ze terug op de energierekening, maar waar zijn al die kosten voor?

Energie besparen en verduurzamen

Salderen met zonnepanelen

Salderen met zonnepanelen

Zelf opgewekte stroom terugleveren aan het net, hoe werkt dat? Alles over de salderingsregeling en de terugleververgoeding.

Thuisbatterijen

Thuisbatterijen

Thuis je eigen stroom opslaan voor gebruik op een later moment. Is dat nu al interessant? En wat betekent dat voor de toekomst? Lees alles over thuisaccu’s.