Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Welke autoverzekering moet ik kiezen?

Zo kies je de juiste autoverzekering

Ben je op zoek naar een autoverzekering? Dan kom je er al snel achter dat het best lastig is om te bepalen hoe ruim je je auto moet verzekeren. Hoe weet je nu welke verzekering het beste bij je auto past? Wij helpen je graag op weg.


Autoverzekering: uit deze dekkingen kun je kiezen

Bij het afsluiten van een autoverzekering heb je de keuze uit drie basisdekkingen: WA, Beperkt Casco en Volledig Casco.

Een WA-verzekering is verplicht voor alle autobezitters in Nederland. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Deze dekking vergoedt de schade die jij of iemand anders met jouw auto bij een ander veroorzaakt.

Bij Beperkt Casco ben je niet alleen verzekerd als je bij iemand anders schade maakt, maar ben je ook verzekerd voor bepaalde schade aan je eigen auto. Je bent verzekerd voor schade aan je auto die is ontstaan buiten je eigen schuld om zoals: diefstal, brand, ruitbreuk, storm, hagel en botsingen met dieren.

Volledig Casco is de meest uitgebreide verzekering en dekt alle schade. Dus mocht je met de neus van je gloednieuwe auto tegen de neus van die andere gloednieuwe auto aan zitten, dan ben je verzekerd voor de schade die je aan die auto hebt aangebracht, maar ook voor de schade die je aan je eigen auto hebt toegebracht.

Welke autoverzekering past bij jou?

Hoe weet je nu welke autoverzekering het beste bij je past? Dit is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de leeftijd en de waarde van je auto. Maar ook of je bijvoorbeeld genoeg geld achter de hand hebt om bij schade de reparatie zelf te kunnen betalen. Daarnaast wil je natuurlijk niet onnodig veel geld betalen voor je premie, maar ook niet onderverzekerd zijn waardoor je bij schade opeens hele hoge kosten hebt.

Om je te helpen bij het kiezen van de juiste verzekering, hebben we in bovenstaande video de belangrijkste zaken op een rijtje gezet.

Met een ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van de beste hulp bij schade. Benieuwd naar jouw premie? Deze bereken je heel gemakkelijk zelf. Kies je verzekering, vul je gegevens in en geef aan welke dekking je wilt.

Autoverzekering afsluiten

Wil je een ANWB Autoverzekering afsluiten? Bereken gemakkelijk en snel je premie.

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.