Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Dekking accessoires

Jouw auto verzeker je natuurlijk voor schade en diefstal. Maar als je een autoverzekering afsluit, wil je het liefst ook dat de accessoires van jouw auto goed verzekerd zijn. Met de aanvullende dekking accessoires ben je verzekerd voor schade aan bijvoorbeeld speciale velgen, dure geluidsapparatuur of een trekhaak.

Snel naar 
Dekking van accessoires | Wat zijn accessoires | Verzeker jouw accessoires

Dekking van accessoires bij een autoverzekering

Het hangt van de dekking van je autoverzekering af of schade aan de accessoires vergoed wordt. Als je een WA-dekking hebt, dan wordt alleen de schade vergoed die jij bij een ander veroorzaakt. Schade aan je eigen auto en accessoires wordt niet vergoed. Heb je een WA + Beperkt Casco dekking of een WA + Volledig Casco (All risk) dekking? Dan hangt de vergoeding van de schade aan accessoires af van:

  • het moment waarop de accessoires gemonteerd zijn;
  • de waarde van de accessoires;
  • of je een aanvullende dekking accessoires hebt afgesloten.

Wat zijn accessoires bij een auto?

Als je een aanvullende dekking accessoires afsluit, doe je dat voor de accessoires die door jezelf of de vorige eigenaar aan het voertuig zijn toegevoegd of ingebouwd. Zoals een speciale geluidsinstallatie die later is ingebouwd, een trekhaak of alarm. Deze accessoires worden door verzekeraars gezien als een aanvulling op de uitrusting van de auto en vallen daarmee onder de aanvullende dekking accessoires.

De accessoires die door de autofabriek in de auto zijn gemonteerd, zijn standaard meeverzekerd in je autoverzekering. De waarde zit dan inbegrepen in de cataloguswaarde van je auto. Dus als de lichtmetalen velgen in de fabriek al op de auto zaten, hoef je deze niet extra te verzekeren.

Verzeker jouw accessoires

Bij de ANWB Autoverzekering profiteer je van een ruime accessoiredekking. Jouw auto-accessoires zijn tot €2.500,- gratis meeverzekerd als je een Beperkt Casco dekking of een All risk dekking hebt. Heb je accessoires die meer waard zijn dan €2.500,-? Sluit dan een aanvullende dekking accessoires af met een verzekerd bedrag tot €5.000,-. Let op: deze dekking kun je alleen telefonisch afsluiten.

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.