Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

De beste bespaartips voor je autoverzekering

Wees geen dief van je eigen portemonnee

Als je een auto hebt, ben je verplicht om een autoverzekering te hebben of af te sluiten. Maar wat zijn de beste tips die je helpen besparen op een autoverzekering? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Bespaartip 1: kies de juiste dekking

Met het kopen van een auto is het verstandig om goed te kijken naar de staat van je auto. Is dit een nieuwe of een oude auto? Is het een dure of goedkopere auto? Dit zijn factoren die mede kunnen bepalen wat de dekking voor jouw auto wordt. WA+ Volledig Casco (All risk) is niet altijd de beste optie. Heb je bijvoorbeeld een wat goedkopere of oudere auto? Dan kan het slim zijn om een niet al te uitgebreide dekking te kiezen. Stel je auto wordt gestolen, dan krijg je vaak niet meer dan de dagwaarde van je auto vergoed. Ook de schadevrije jaren en hoeveel je je auto gebruikt zijn factoren waar je naar moeten kijken bij het kiezen van de meest passende dekking.

Bespaartip 2: betaal in één keer je premie

Als je een autoverzekering afsluit, krijg je vaak de keus om de premie maandelijks te betalen of in één keer. Veel mensen kiezen ervoor om het maandelijks te betalen, omdat het een fors bedrag is als je dat in één keer moet aflossen. Met de maandelijkse betalingen worden door verzekeraars extra kosten in rekening gebracht, omdat zij in principe het geld eerst over het hele jaar voor je voorschieten. Jij betaalt dan maandelijks een gedeelte mét rente af. Mocht je in staat zijn om het bedrag in één keer te betalen dan raden we je dat aan, omdat je zo geld kunt besparen.

Bespaartip 3: voorkom dubbele dekkingen

Met het afsluiten van je autoverzekering kun je kiezen voor nog meer zekerheid met aanvullende dekkingen. Deze sluit je dan apart af. Maar als je niet goed weet waarvoor je al verzekerd bent, kan het zomaar voor komen dat je een dubbele dekking hebt. Dat wil zeggen dat je door verschillende verzekeringen gedekt bent voor hetzelfde risico. Zo ben je bij de ANWB al verzekerd voor verkeersrechtsbijstand in Europa als je 'Wegenwacht Compleet Europa' als pakket hebt gekozen. Let daarom goed op wat je als verzekering afsluit.

Bespaartip 4: claim niet de kleine schades

Heb je te maken met schade? Bekijk dan eerst of het om een grote of kleine schade gaat. Het is niet verstandig om elke schade bij je verzekeraar te claimen. Gaat het om een kleine schade, dan is het meestal voordeliger om deze schade zelf te betalen. Als je schade gaat claimen, heeft dat namelijk gevolgen voor je schadevrije jaren en je opgebouwde no-claim korting. Je maakt met het claimen al gauw een behoorlijke terugval, waardoor je premie zou kunnen stijgen en je met je schadevrije jaren weer van vooraf aan kunt beginnen.

Bespaartip 5: vergelijk autoverzekeringen

Veel mensen kijken na het afsluiten van een autoverzekering niet meer om naar andere mogelijkheden om een auto te verzekeren. Toch kan het slim zijn om autoverzekeringen te blijven vergelijken. Je auto wordt ouder, krijgt misschien wat mankementen, die te duur zijn om te repararen en tegelijkertijd veranderen de premies. Bovendien kun je als nieuwe klant bij een verzekeraar profiteren van extra kortingen. Het vergelijken van autoverzekeringen kan jou dus helpen om te besparen op je premie en een betere bijpassende dekking.

Bespaartip 6: korting op je premie door veilig rijden

Met de ANWB Veilig Rijden Autoverzekering ontvang je bij een goede rijstijl extra veilige rijderskorting op je premie. Deze korting kan oplopen tot 30%. Hoe veiliger je rijdt, hoe hoger de korting. Na afloop van ieder kwartaal bepalen wij jouw eindscore en betalen jou de korting uit. Daarnaast draag je ook bij aan de verkeersveiligheid in Nederland.

Autoverzekering afsluiten

Wil je een ANWB Autoverzekering afsluiten? Bereken gemakkelijk en snel je premie.

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.