Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Volledig Casco (All risk) dekking

Een WA + Volledig Casco dekking wordt ook wel een All risk dekking genoemd. Een WA + Volledig Casco (All risk) dekking dekt niet alleen schade die jij hebt veroorzaakt. Ook schade die ontstaat buiten jouw schuld om is gedekt.

Een WA + Volledig Casco (All risk) dekking voorkomt dat je voor hoge kosten opdraait in het geval van schade aan jouw auto. Houd hierbij wel rekening met mogelijk een eigen risico bijdrage en een terugval in je no-claim korting.


Wat is een WA + Volledig Casco (All risk) dekking?

Een WA + Volledig Casco dekking dekt de schade aan jouw eigen auto, ook als deze schade door eigen toedoen wordt toegebracht. Denk daarbij aan schade die ontstaat als gevolg van een aanrijding, omslaan van de auto, slippen, diefstal, brand en blikseminslag of stormschade. Verder zijn je accessoires automatisch meeverzekerd tot een waarde van € 2.500,- bij een autoverzekering met een WA + Volledig Casco dekking.

Wat is het verschil tussen WA en WA + Volledig Casco dekking?

Autobezitters zijn wettelijk verplicht om een WA dekking af te sluiten. Deze WA dekking dekt de schade die aan anderen is toegebracht. De schade aan je eigen auto wordt echter niet gedekt. Wanneer je een ongeluk veroorzaakt kun je de schade aan jouw auto dus niet op de WA autoverzekering van de tegenpartij verhalen. Je draait zelf voor de kosten op. Een all risk dekking voorkomt dat je voor hoge kosten opdraait in het geval van schade aan jouw auto. Houd hierbij wel rekening met mogelijk een eigen risico bijdrage en een terugval in je no-claim korting. Met een WA + Volledig Casco dekking ben je dus uitgebreider verzekerd, ook voor schade aan de eigen auto door een ongeluk of als gevolg van brand of diefstal. WA + Volledig Casco worden ook aangeboden als een All risk dekking en bestaan uit het wettelijk verplichte WA deel en het aanvullende All risk (Volledig Casco) deel.

Wel of geen WA + Volledig Casco dekking?

Voor een WA + Volledig Casco dekking betaal je meer premie dan voor alleen een WA dekking. Of je jezelf wel of niet WA + Volledig Casco verzekert, hangt af van de leeftijd en waarde van jouw auto en het aantal schadevrije jaren. Je kunt ook laten meewegen of je een eventuele schade zelf wilt of kunt betalen.

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.