Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Verkeersrechtsbijstand dekking

Juridische hulp bij een conflict in het verkeer

Verkeersrechtsbijstand is een aanvullende dekking die je afsluit als je juridische hulp wilt bij een conflict dat ontstaan is in het verkeer. Waar kun je op rekenen als je deze dekking bij jouw autoverzekering afsluit?

Snel naar 
Wat valt onder de dekking | Veelgestelde vragen

Verkeersrechtsbijstand en een autoverzekering

De aanvullende dekking voor verkeersrechtsbijstand wordt door veel verzekeraars aangeboden. Deze dekking valt meestal niet onder de basisdekking van jouw autoverzekering. Als je een dekking voor verkeersrechtsbijstand bij jouw autoverzekering wilt, kun je deze vaak als aanvullende dekking afsluiten. Per autoverzekeraar verschilt de dekking. Neem daarom de polisvoorwaarden goed door, zodat je er zeker van bent dat je de dekking verkeersrechtsbijstand afsluit die het beste past bij jouw wensen.

Verkeersrechtsbijstand bij de ANWB Autoverzekering

Met de aanvullende dekking verkeersrechtsbijstand krijg je juridische bijstand bij het verhalen van de schade. We bieden juridische bijstand aan jou en jouw gezinsleden voor juridische problemen die zijn ontstaan in het verkeer. Bijvoorbeeld bij het vergoed krijgen van de waardevermindering van jouw auto of de schade aan inzittenden van je auto. Zoals letselschade, schade aan kleding en bagage en verlies van inkomen. 

Let op: als je het pakket 'Wegenwacht Compleet Europa' hebt afgesloten, ben je al verzekerd voor verkeersrechtsbijstand binnen Europa. 

Wat valt onder de dekking verkeersrechtsbijstand?

De dekking verkeersrechtsbijstand van de ANWB Autoverzekering gaat verder dan alleen conflictsituaties in het verkeer. Je bent onder andere verzekerd van verkeersrechtsbijstand als je:

  • schade hebt geleden door een ongeval waarbij jouw auto betrokken is. Wij helpen je dan bijvoorbeeld de letselschade en schade aan jouw bezittingen te verhalen;
  • voor de rechter moet verschijnen voor een overtreding of misdrijf die je met jouw auto hebt begaan;
  • jouw rijbewijs, jouw kentekenbewijs of auto hebt moeten inleveren bij de autoriteiten in verband met het gebruik van de auto;
  • een conflict hebt over het eigendom van de auto;
  • een conflict hebt over een overeenkomst die betrekking heeft op de auto. Bijvoorbeeld een koop- of reparatieovereenkomst.

De dekking verkeersrechtsbijstand bij de ANWB Autoverzekering is niet alleen geldig voor de verzekerde auto die op jouw polisblad staat. De dekking geldt ook voor:

  • een vervangende auto die je tijdens een reparatie of onderhoud van een garage meekrijgt;
  • een aanhangwagen die aan de auto gekoppeld was op het moment van de schadegebeurtenis.

Veelgestelde vragen

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.