Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Overstappen naar een ANWB Verzekering

Wij helpen je graag verder

Wil je overstappen naar een ANWB Verzekering? Wij leggen je uit hoe je dit gemakkelijk zelf online kunt regelen.

Oude verzekering opzeggen

Wij helpen je om je huidige verzekering kosteloos op te zeggen. Er zijn verschillende manieren om je overstap eenvoudig zelf te regelen.

Zeg je verzekering bijvoorbeeld digitaal op bij je oude verzekeraar. Meestal kun je dit doen door in te loggen op de website en hier je opzegging door te geven. Je weet dan zeker dat het direct geregeld is.

Gemakkelijk en snel

Een andere mogelijkheid is om je huidige verzekering schriftelijk op te zeggen. Met onze kant-en-klare opzegbrief is dit snel geregeld. Download de brief, vul je persoonlijke gegevens in en stuur je opzegging per post of mail naar de verzekeraar. Vergeet niet om je brief te ondertekenen. Houd zelf in de gaten of de opzegging goed verwerkt wordt. Meestal ontvang je binnen 3 weken een bevestiging.

Verzekering opzeggen? Let op de opzegtermijn 

Wil je overstappen naar ANWB? Controleer dan eerst goed wat de contractduur en opzegtermijn van je huidige verzekering is. Sommige verzekeringen hebben een looptijd van 1 jaar. Dit betekent dat je eerst een heel jaar verzekerd moet zijn voordat je kunt opzeggen. Na dit eerste jaar is bijna iedere schadeverzekering dagelijks opzegbaar. Wel kan het zijn dat je 1 maand opzegtermijn hebt. Je kunt de looptijd van jouw verzekering terugvinden op je polisblad of in de online omgeving van je huidige verzekeraar.

Let er op dat je de juiste ingangsdatum kiest voor je nieuwe ANWB-verzekering. Zorg ervoor dat de opzegdatum van je oude verzekering hetzelfde is als de ingangsdatum van je nieuwe verzekering. De datum waarop je huidige verzekering wordt beëindigd, is dus de datum waarop je de verzekering in laat gaan bij ANWB. Zo voorkom je dat je dubbel verzekerd bent en een paar dagen of langer dubbele premie moet betalen.