Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Aanschafwaardegarantie

Wat houdt de aanschafwaardegarantie in?

Is jouw auto total loss verklaard of gestolen en heb je een aanschafwaarderegeling bij jouw autoverzekering afgesloten? Dan krijg je de aanschafwaarde van jouw auto terug. Dit betekent dat je het bedrag vergoed krijgt dat je voor jouw auto hebt betaald.

De aanschafwaardegarantie verschilt per autoverzekering

Bij iedere autoverzekering gelden er andere voorwaarden voor de aanschafwaardegarantie. Een aanschafwaardegarantie geldt bijvoorbeeld bij de ene autoverzekeraar voor 1 jaar en bij de ander voor 3 jaar. Is deze periode voorbij, dan wordt vaak alleen nog de dagwaarde uitgekeerd. Niet alleen de duur van de aanschafwaardegarantie is belangrijk, maar ook het maximale bedrag dat een autoverzekeraar uitkeert. Laat je hierover goed informeren.

De aanschafwaardegarantie bij ANWB Autoverzekering

Ook de ANWB Autoverzekering biedt een aanschafwaardegarantie. Met alleen de WA + Volledig Casc (All risk) dekking van de ANWB Autoverzekering heb je standaard het 1e jaar recht op de aanschafwaardegarantie. Je kunt ervoor kiezen om tegen betaling de duur te verlengen tot 3 jaar.

Met de aanschafwaardegarantie van de ANWB Autoverzekering ben je er zeker van dat je:

  • bij diefstal of totaal verlies van jouw auto de nieuwwaarde voor nieuwe auto’s en de aanschafwaarde van occasions tot maximaal €75.000,- vergoed krijgt. Je krijgt dan de nieuwwaarde of het hele aankoopbedrag van jouw auto terug. Heb je gekozen voor 3 jaar aanschafwaardegarantie? Dan vergoeden wij tot 3 jaar na de aanschafdatum het bedrag dat je ervoor betaald hebt. Dit geldt voor nieuwe auto’s en occasions.
  • is de aanschafwaarde hoger dan €75.000,-? Dan krijg je de marktwaarde vergoed. Voor de marktwaarde hanteren wij de waarde conform de ANWB Koerslijst +10%.

Let op: bij diefstal of totaal verlies moet je een originele aankoopnota van een autobedrijf dat is ingeschreven bij de Nederlandse Kamer Van Koophandel kunnen overhandigen.

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.