Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Dekking aanschafwaardegarantie

Wat is aanschafwaardegarantie en waarom deze aanvullende dekking

Met een verhoogde aanschafwaardegarantie bij je ANWB Autoverzekering ben je langer verzekerd voor het aanschafbedrag van jouw auto. Wordt je auto binnen 3 jaar gestolen of total loss verklaard? Dan krijg je de aanschafwaarde vergoed.

Snel naar 
Wat is aanschafwaardegarantie | Onze opties | Verleng je aanschafwaardegarantie

Wat is aanschafwaardegarantie?

Aanschafwaardegarantie betekent dat je bent verzekerd voor het aankoopbedrag van jouw auto. In geval van diefstal of total loss wordt het hele aankoopbedrag vergoed door je autoverzekering.

Bij iedere autoverzekering gelden andere voorwaarden voor de aanschafwaardegarantie. Bij de ene autoverzekeraar heb je bijvoorbeeld 1 jaar lang aanschafwaardegarantie, en bij een ander 2 jaar lang. Is deze periode voorbij, dan wordt vaak alleen nog de dagwaarde van je auto vergoed. Niet alleen de duur van de aanschafwaardegarantie is belangrijk, maar ook het maximale bedrag dat een autoverzekeraar uitkeert. Laat je hierover goed informeren.

Opties voor aanschafwaardegarantie bij de ANWB Autoverzekering

Ook bij de ANWB Autoverzekering kan je kiezen voor aanschafwaardegarantie. Dit zit niet standaard inbegrepen bij je WA of WA + Beperkt Casco dekking. Maar als je kiest voor de WA + Volledig Casco (All risk) dekking, heb je het 1e jaar recht op aanschafwaardegarantie. Wil je deze periode nog verlengen? Dan kan je ook kiezen voor 3 jaar aanschafwaardegarantie.

Verleng jouw periode van aanschafwaardegarantie

Heb je een WA + Volledig Casco dekking afgesloten, maar wil je langer verzekerd zijn voor het aanschafbedrag van jouw auto? Verleng dan je aanschafwaardegarantie van de standaard 1 jaar naar 3 jaar. We vergoeden de aanschafwaarde wanneer je auto binnen drie jaar na de aanschafdatum gestolen of total loss verklaard wordt. Je ontvangt de nieuwwaarde voor nieuwe auto's, of de aanschafwaarde van occasions, tot maximaal € 75.000,-.

Is de aanschafwaarde hoger dan € 75.000,-? Dan krijg je de marktwaarde vergoed. Voor de marktwaarde hanteren wij de waarde conform de ANWB Koerslijst +10%. Bekijk meer over de berekening van een autowaarde.

Let op: bij diefstal of total loss moet je een originele aankoopnota kunnen overhandigen van een autobedrijf dat is ingeschreven bij de Nederlandse Kamer Van Koophandel.

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.