Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Schadevrije jaren overdraagbaar na scheiding, overlijden en op te bouwen bij een lease- of een buitenlandse verklaring

Verzekerden raken hun schadevrije jaren niet meer zomaar kwijt

Vanaf 1 januari 2022 wordt het behoud van schadevrije jaren bij ANWB en andere autoverzekeraars, aangesloten bij het Verbond van Verzekeraars, aangepast. Het overdragen van schadevrije jaren gaat in het geval van scheiding en overlijden makkelijker worden. Het opbouwen van schadevrije jaren kan straks op basis van een leaseverklaring of buitenlandse verklaring.

Overdragen schadevrije jaren makkelijker

Er werden regelmatig situaties gemeld waarin verzekerden hun schadevrije jaren bij echtscheiding, overlijden van partner of bij lease kwijtraakten. Verzekeraars hebben daarom besloten het overnemen van schadevrije jaren makkelijker te maken.

Leaseverklaring

Automobilisten met een leaseauto kunnen nu ook schadevrije jaren opbouwen in de periode dat ze in een lease auto rijden. Hiervoor is een (lease)verklaring van de leasemaatschappij nodig. Ook verzekerden die in het buitenland hebben gewoond kunnen met een verklaring van de buitenlandse verzekeraar hun schadevrije jaren behouden.

Wil je de schadevrije jaren overnemen van je (ex)partner?

Je kan de schadevrije jaren overnemen wanneer je op hetzelfde adres woont als je (ex)partner. En je een geldig rijbewijs hebt. Bij een echtscheiding kunnen de schadevrije jaren worden verdeeld. Je regelt dit door contact op te nemen met ANWB. 

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.