Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Inzittendendekking

Een must voor jezelf en jouw passagiers

Met een inzittendendekking ben je goed verzekerd voor de financiële gevolgen van een ongeval, ook wanneer je dit zelf hebt veroorzaakt. Een inzittendendekking is niet verplicht, maar het is wel verstandig om er een af te sluiten. Ook als je vaak alleen in jouw auto zit.

Snel naar 
Waarom een inzittendendekking | Wat valt onder de dekking | Veelgestelde vragen

Wat is het nut van een inzittendendekking?

Zelfs als je de meest uitgebreide dekking kiest voor jouw autoverzekering, is het verstandig om een aanvullende inzittendendekking af te sluiten.

Ria Mol, verzekeringsexpert van de ANWB, licht dit toe: "Zelfs de meest uitgebreide autoverzekering vergoedt aan jou als bestuurder geen letselschade of schade aan persoonlijke eigendommen, als jijzelf een aanrijding veroorzaakt. Inzittenden kunnen wel schade verhalen via de WA-dekking, maar de bestuurder is niet verzekerd. Want je kunt jezelf niet aansprakelijk stellen. Hierdoor ben je misschien niet zo goed verzekerd als gedacht."

Alleen met een inzittendendekking ben je als bestuurder zelf ook verzekerd als er door jouw eigen schuld een ongeluk gebeurt. Bovendien zijn met de inzittendekking ook alle inzittenden van je auto goed meeverzekerd voor letselschade. Zoals je partner, je kinderen of zelfs hun vriendjes.

Wat valt onder de inzittendendekking bij mijn ANWB Autoverzekering?

Met de aanvullende inzittendekking ben je goed verzekerd voor de financiële gevolgen van een ongeluk. Je sluit hem eenvoudig af bij je ANWB Autoverzekering.

Vergoedingen

Wij vergoeden:

  • Alle kosten die gemaakt moeten worden ten gevolge van blijvende invaliditeit, zoals aanpassingen in huis, medische behandelingen en inkomstenderving. Per auto-ongeluk is de dekking € 1.000.000,-.
  • Een bedrag van € 10.000,- na een ongeval waarbij de verzekeringnemer of een inwonend gezinslid overlijdt, ook wanneer hij/zij zich in een andere auto bevindt.

Verzekerd voor meerdere voertuigen

Met de aanvullende inzittendendekking is het hele gezin in alle auto’s verzekerd. Hierdoor hoef je als gezin met meerdere voertuigen niet altijd op beide voertuigen de inzittendendekking af te sluiten. Vervoer je in het tweede voertuig ook personen buiten jouw gezin? Dan is dit waarschijnlijk wel nodig. Neem contact op voor meer informatie. Wij helpen je graag.

Veelgestelde vragen

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.