Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Inzittendendekking

Een must voor jezelf en jouw passagiers

Een inzittendendekking is niet verplicht. Maar het is verstandig om deze aanvullende dekking af te sluiten. Ook als je vaak alleen in jouw auto zit. Met een inzittendendekking ben je goed verzekerd.

Snel naar 
Wat valt onder de dekking | Veelgestelde vragen

Vanwege je uitgebreide autoverzekering en WA-dekking denk je dat het financiële leed te overzien is. Volgens Ria Mol, verzekeringsexpert van de ANWB, is dit een veelvoorkomend misverstand. "Zelfs de meest uitgebreide autoverzekering vergoedt aan jou als bestuurder geen letselschade of schade aan persoonlijke eigendommen als jijzelf een aanrijding veroorzaakt. Inzittenden kunnen wel schade verhalen via de WA-dekking, maar de bestuurder is niet verzekerd. Want je kunt jezelf niet aansprakelijk stellen. Hierdoor ben je misschien niet zo goed verzekerd als gedacht."

Wat is het nut van een inzittendendekking?

Zelfs als je de meest uitgebreide dekking kiest voor jouw autoverzekering, is het verstandig om een aanvullende Inzittendendekking af te sluiten. Alleen met een inzittendendekking ben je als bestuurder zelf ook verzekerd als er door jouw eigen schuld een ongeluk gebeurt. De inzittendendekking geldt daarnaast ook voor alle personen die in jouw auto zitten, zoals jouw kinderen en hun vriendjes. Bij de ANWB geldt deze dekking zelfs als jij of jouw inwonende gezinsleden in een andere auto zitten.

Verschil tussen een schade- en ongevallenverzekering inzittenden

Er bestaan 2 soorten inzittendendekkingen:

  1. ongevallenverzekering voor inzittenden;
  2. de schadeverzekering voor inzittenden.

Ongevallenverzekering voor inzittenden

Keert een vast bedrag uit bij invaliditeit of overlijden door een verkeersongeval. Hierbij bepaalt de ernst van het letsel hoeveel procent je van dat bedrag krijgt. Deze uitkering staat los van de werkelijk geleden schade.

De schadeverzekering voor inzittenden

Deze dekking biedt een uitgebreidere dekking. Deze inzittendendekking vergoedt de werkelijke schade na een ongeval tot een bepaald maximum. Dit bedrag is hoger dan dat van de ongevallenverzekering voor inzittenden. De Consumentenbond adviseert daarom de uitgebreidere schadeverzekering inzittenden.

De ANWB biedt je een uitgebreide dekking van de schadeverzekering tot 1 miljoen voor inzittenden, zodat jij en jouw passagiers ook bij een aanrijding uitstekend verzekerd zijn. Ook bij overlijden keren wij € 10.000,- uit.

Wat valt onder de inzittendendekking bij mijn ANWB Autoverzekering?

De inzittendendekking van de ANWB Autoverzekering biedt je een ruime dekking voor de financiële gevolgen van een auto-ongeluk. Deze dekking voor zekerheid voor Inzittenden sluit je af als aanvullende dekking bij de WA, WA + Beperkt Casco of WA + Volledig Casco (All risk) dekking van jouw ANWB Autoverzekering.

Met de aanvullende dekking zekerheid voor inzittenden is het hele gezin in alle auto’s verzekerd. Hierdoor hoeft een gezin met meerdere voertuigen niet altijd op beide voertuigen de dekking zekerheid voor inzittenden af te sluiten.
Vervoer je in het tweede voertuig ook personen buiten jouw gezin? Dan is het waarschijnlijk wel nodig. Neem contact op voor meer informatie. Wij helpen je graag.

Wij vergoeden:

  • Alle kosten die gemaakt moeten worden ten gevolge van blijvende invaliditeit, zoals aanpassingen in huis, medische behandelingen en inkomstenderving. Per auto-ongeluk is de dekking €1.000.000,-.
  • Een bedrag van €10.000,- na een ongeval waarbij de verzekeringnemer of een inwonend gezinslid overlijdt, ook wanneer hij/zij zich in een andere auto bevindt.

Autoverzekering afsluiten

Wil je een ANWB Autoverzekering afsluiten? Bereken gemakkelijk en snel je premie.

Veelgestelde vragen

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.