Naar artikel

Beperkt Casco

Een autoverzekering met Beperkt Casco: je hebt er vast wel eens van gehoord, maar wat is Beperkt Casco nu precies? Op deze pagina vind je uitleg over deze term en tevens een beknopt overzicht van de dekking van een autoverzekering met Beperkt Casco.

WA+ Beperkt Casco

Een autoverzekering met Beperkt Casco wordt ook wel aangeduid met de term WA+ Beperkt Casco. Deze benaming geeft duidelijker aan dat het een autoverzekering betreft die bestaat uit twee onderdelen. Als eerste het wettelijk verplichte WA-gedeelte, de zogenaamde Wettelijke Aansprakelijkheid. En als tweede het Beperkt Casco gedeelte, oftewel een dekking voor bepaalde schade aan je eigen auto.

Autoverzekering WA+ Beperkt Casco

Met een WA+ Beperkt Casco dekking ben je verzekerd voor schade aan anderen, maar ook voor schade aan je eigen auto als gevolg van diefstal, brand, ruitbreuk, storm, hagel en een botsing met dieren. Schade die je zelf veroorzaakt aan jouw eigen auto is uitgesloten.Verder zijn je accessoires automatisch meeverzekerd tot een waarde van € 2.500,- bij een autoverzekering met een Beperkt Casco dekking.


Beperkt Casco versus Volledig Casco/All Risk

Naast een autoverzekering met Beperkt Casco kun je ook kiezen voor een all risk autoverzekering. Jouw auto is dan uitgebreider verzekerd dan bij een Beperkt Casco dekking. Een All risk of Volledig Casco dekking is de beste keuze voor nieuwe en jonge auto's. Zo krijg je bijvoorbeeld de nieuwwaarde vergoed bij een eventueel total loss als je auto nog geen jaar oud is.