Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

WA dekking

Een Wettelijk Aansprakelijkheid (WA) dekking is een verzekering die schade dekt die je aan anderen toebrengt. Het afsluiten van een WA dekking is wettelijk verplicht.

Wat is een WA dekking?

Een WA dekking is een dekking die de schade aan anderen dekt. Deze dekking is wettelijk verplicht voor autobezitters in Nederland en een groot aantal andere landen. Op deze manier is iedereen verzekerd voor schade die door schuld van de aansprakelijke automobilist wordt veroorzaakt.

De maximaal verzekerde bedragen per schadegebeurtenis zijn 6,5 miljoen euro voor letselschade en 2,5 miljoen euro voor materiële schade bij de ANWB. Deze dekking komt overeen met de verplichte WA verzekering, maar dan wel met de extra’s die je van de ANWB verwacht, zoals de Alarmcentrale die altijd voor je klaar staat. En onze WA dekking is dagelijks opzegbaar, dus je zit nergens aan vast.


WA dekking uitbreiden?

Een WA dekking is verplicht. Je kunt je autoverzekering uitbreiden met een Beperkt Casco dekking of Volledig Casco (All risk) dekking.
Een WA dekking + Beperkt Casco biedt naast de wettelijk verplichte dekking ook dekking voor schade als gevolg van diefstal, brand, ruitbreuk, storm, hagel en een botsing met dieren. Schade die je zelf veroorzaakt aan jouw eigen auto is uitgesloten.

Een WA dekking + Volledig Casco (ook wel All risk genoemd) dekt naast bovengenoemde punten ook schade door anderen en schade die je zelf hebt veroorzaakt. Denk daarbij aan schade door botsen, slippen, te water raken of een aanrijding die je zelf hebt veroorzaakt.

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.