Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kan ik een autoverzekering afsluiten voor mijn partner of kind?

Wij vertellen je hoe het zit

Als er binnen het gezin een tweede auto komt, moet je die natuurlijk ook verzekeren. Kun je de nieuwe autoverzekering op jouw eigen naam afsluiten, of kan je partner of kind hem zelf afsluiten? We vertellen je op wiens naam de nieuwe verzekering moet staan.

Snel naar 
Auto van je partner | Auto van inwonend kind 

Auto van je partner

Mensen denken soms dat ze de autoverzekering niet op naam van hun partner kunnen zetten. Zij vrezen dat ze dan de no-claimkorting mislopen. Maar in veel gevallen kun je de opgebouwde no-claimkorting, die je op jouw polis hebt staan, gewoon meenemen naar de polis van jouw partner. Dat heet een bonusplan of tweede autoregeling. Lees meer over de tweede autoregeling van de ANWB Autoverzekering.

Het grote voordeel hiervan is dat jouw partner met de tweede auto, na verloop van tijd, eigen schadevrije jaren opbouwt omdat de verzekering op zijn of haar eigen naam staat. En als er schade is gereden met één van beide auto’s, dan wordt de no-claimkorting en het aantal schadevrije jaren alleen aangepast bij de auto waarmee deze schade is gereden.

Auto van een inwonend kind

Jonge bestuurders betalen vaak een wat hogere premie. Daarom willen ouders soms op hun eigen naam een autoverzekering afsluiten voor de auto van hun kind. Officieel is dit niet toegestaan. Je kan alleen een tweede autoverzekering afsluiten als je de tweede auto ook zelf regelmatig bestuurt. Heeft je kind een eigen auto waar hij als enige in rijdt? Dan moet je kind een eigen autoverzekering afsluiten. Het voordeel van een eigen verzekering is dat je kind zelf schadevrije jaren opbouwt en daardoor ook in de toekomst voordeliger is verzekerd.

Je kan je kind wel op een andere manier helpen met een voordelige autoverzekering. Bij de ANWB Autoverzekering kan je jouw kind namelijk bijschrijven als meerijdend kind op jouw eigen polis. Zo bouwt je kind toch al no-claim korting op, nog voordat hij een eigen auto koopt. Die korting kan hij later meenemen naar zijn eerste eigen verzekering. Lees alles over no-claim korting opbouwen voor je kind.

Als je kind al een bromfietsverzekering heeft of heeft gehad, kunnen de schadevrije jaren van die verzekering meestal worden meegenomen voor een autoverzekering bij dezelfde verzekeringsmaatschappij. Dat scheelt weer op de premie.

Tweede auto verzekeren bij ANWB

Heb je een tweede auto gekocht en wil je gebruik maken van de tweede autoregeling? Tijdens het afsluiten van de ANWB autoverzekering kan je aangeven dat het gaat om een tweede auto. 

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.