No-claim korting autoverzekering

De premie voor je autoverzekering wordt onder andere bepaald op basis van het aantal jaren dat je schadevrij rijdt. Hoe langer schadevrij, hoe hoger jouw korting.

No-claim korting op je autoverzekering

Het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd bepaalt op welke trede je start op de Bonus/Malusladder. Het aantal schadevrije jaren komt uit Roy-data. Dat is een database van schadeverzekeraars waar schadevrije jaren in worden bijgehouden.

Ieder jaar dat je geen schade hebt geclaimd, klim je een trede. Als je wel een schade claimt, dan zak je op de Bonus/Malusladder en wordt je korting eventueel aangepast.

Met een autoverzekering van de ANWB kan je tot 80% no-claim korting krijgen! Iedereen die 13 of meer schadevrije jaren heeft opgebouwd, krijgt daarnaast bij de reguliere autoverzekering 10% extra korting.

Tweede auto verzekeren: extra voordeel

Staan er bij jou twee auto's voor de deur? Bij de ANWB kan je beide auto's met dezelfde no-claim korting verzekeren. De korting wordt gebaseerd op de partner met de meeste schadevrije jaren. Op die manier profiteer je altijd van de hoogste korting.

Schadevrije jaren

No-claim korting

8

80%

7

75%

6

70%

5

65%

4

60%

3

55%

2

50%

1

45%


Veilige rijders ontvangen extra korting

Bij de ANWB Veilig Rijden Autoverzekering kijken we niet alleen naar je schadevrije jaren, maar ook naar je rijstijl. Met behulp van de Veilig Rijden App en een beacon in je auto, geven we jou persoonlijke tips over hoe je nog veiliger kunt rijden. Ben jij een veilige rijder? Dan ontvang je tot wel 30% extra korting op je premie.