Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Een zonnige vakantie aan de Toscaanse kust

Een vakantie aan de Toscaanse kust bestaat uit wandelingen over het strand, met Italiaans schepijs over de boulevard en af en toe een bezoek aan een historische stad. Ben je op zoek naar een zonnige bestemming waar cultuur, geschiedenis en ontspanning elkaar afwisselen? Dan is een vakantie in dit stuk Italië een fantastische keuze. Rijd door de 400 kilometer aan kust en laat je verrassen door la bella Italia.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Toscane 
Toscane is terecht één van de meest geliefde vakantieregio’s van Italië. Met steden vol kunstschatten en romantische landschappen met rijen hoge cipressen, dichte bossen en olijfboomgaarden.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Italië en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Amore Italia! Plan jouw perfecte vakantie nu al met de ANWB Creditcard. Voor al je vakantie uitspattingen!

De mooiste stranden

Slechts een deel van de kuststrook van Toscane is vrij toegankelijk. Zoals op meer plekken in Italië is het bij het grootste deel van de stranden in Toscane de bedoeling dat je betaalt voor het gebruik van het strand. Als tegenprestatie wordt het strand goed schoongehouden door de lokale ondernemers en krijg je services als de mogelijkheid tot bestellen van eten en drinken en het huren van strandbedden met parasols. De mooiste stranden om te bezoeken tijdens een vakantie aan de Toscaanse kust zijn de stranden in de gemeente Livorno. Bezoek bijvoorbeeld het parelwitte strand Rosignano Solvay, dat een tropische uitstraling heeft. Heb je zin in een leuke dagtrip? Rijd dan naar Piombino en stap hier op de veerboot naar het eiland Elba voor een dag vol ontspanning in de natuur, heerlijk eten en lokale wijn.

Een sportieve vakantie

Houd je van een vakantie vol sportieve activiteiten? Plan tijdens je vakantie aan de Toscaanse kust dan activiteiten met je favoriete watersporten. Ga naar Campo, de beste plek aan de kust voor beginnende surfers waar je tevens kunt duiken, snorkelen en waterskiën. Heb je al wat meer ervaring op gebied van (kite)surfen? Ga dan naar de stranden van Livorno, waar de golven bij goede wind zo’n 2 meter hoog zijn.