Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Een sportieve vakantie in de Dolomieten

Een vakantie in de Dolomieten is de perfecte keuze voor sportieve vakantiegangers en bergliefhebbers. Dit gebied is onderdeel van de Italiaanse Alpen en staat bekend om de prachtige natuur en imposante bergtoppen. Begeef je in een wereld van steile rotswanden en kraakheldere blauwe meren en ga op avontuur in dit prachtige gebied.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Italië 
Daal af naar het ondergrondse centrum van Orvieto, spot de gigantische beukenbomen in Foresta Umbra en klim naar de top van de Etna-vulkaan op Sicilië.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Italië en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Amore Italia! Plan jouw perfecte vakantie nu al met de ANWB Creditcard. Voor al je vakantie uitspattingen!

De mooiste wandelingen in de Dolomieten

Sportieve vakantiegangers wandelen wat af tijdens hun vakantie in de Dolomieten. De regio staat bekend om haar uitdagende wandelroutes, die duidelijk gemarkeerd zijn. Wandel door groene alpenweides waar de koeien in de lente en herfst naartoe gebracht worden om te grazen, en loop langs steile rotswanden verder de bergen in. Heb je zin in een uitdagende tocht? Wandel dan naar de Drei Zinnen (of: Tre Cime). Dit bijzondere natuurfenomeen bestaat uit drie kolossale rotsen en vormt de grens tussen de regio’s Veneto, Trentino en Zuid-Tirol. Parkeer bij Lago d'Antorno en wandel vanaf het meer richting de bijzondere rotsformatie. Je ziet vanaf het meer al welke richting je op moet en kunt dus niet verkeerd lopen! Vergeet onderweg niet te genieten van het uitzicht en bekijk het gevarieerde landschap van de Sextener Dolomieten.

Knusse Italiaanse dorpen en gezelligheid

Stap tijdens je vakantie in de auto voor een ontdekkingstocht langs idyllische dorpen en historische steden. Tussen de bergen en al het natuurschoon vind je in de Dolomieten namelijk ook eeuwenoude nederzettingen en bijzondere architectuur. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Belluno, in de oostelijke Dolomieten, en wandel door het historisch centrum vol paleizen in Venetiaanse stijl. Een andere bestemming waar het ieder jaar erg gezellig wordt, is Cortina d’Ampezzo. Dit dorp is al sinds jaar en dag de favoriete wintersportbestemming van Italianen en was ook erg in trek onder beroemdheden als Audrey Hepburn en Ernest Hemingway. Houd je van skiën of breng je een vakantie in Italië graag winkelend door? Dan is Cortina d’Ampezzo de perfecte bestemming! Deze plaats wordt ook wel de koningin van de Dolomieten genoemd en is in 2026 het toneel van de Olympische Winterspelen.