Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Welke soorten autoverzekeringen zijn er?

Kies je autoverzekering bewust

Denk je na over de aanschaf van een auto? Of heb je een andere auto op het oog? Vergeet dan niet na te denken over een autoverzekering. Wij helpen je graag om een goede keuze te maken met het verzekeren van je auto.

Je hebt een andere auto gekocht, maar wanneer moet je je auto verzekeren?

Je auto moet verzekerd zijn vanaf het moment dat de auto op je naam wordt overgeschreven. Je moet dus de autoverzekering ter plekke, of van tevoren regelen.

Basisdekking autoverzekering

WA-dekking

Je bent wettelijk verplicht om een autoverzekering met een dekking voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) af te sluiten bij de aanschaf van een auto. De WA-dekking vergoedt schades die je met je auto veroorzaakt aan anderen. Schades aan je eigen auto worden niet vergoed.

Beperkt casco dekking

Met een beperkt cascodekking zijn naast de verplichte WA-verzekering ook een aantal schades aan je eigen auto verzekerd. Het gaat dan om schades die buiten de invloedssfeer van de bestuurder van de auto liggen zoals brand, diefstal en ruitschades.

Volledig casco dekking

Dit is de meest uitgebreide dekking (ook wel All Risk dekking genoemd). Zelfs schade aan je eigen auto wordt hiermee gedekt, ook als het je eigen schuld betreft, bijvoorbeeld bij het inparkeren of als je een botsing veroorzaakt. Deze verzekering wordt vaak voor nieuwere auto’s afgesloten.

Naast deze basisdekking zijn er ook nog diverse aanvullende dekkingen zoals de dekking voor Inzittenden; de accessoiredekking, dekking vervangend vervoer en dekking verkeersrechtsbijstand.

ANWB Autoverzekering

Met de ANWB Autoverzekering sta je er nooit alleen voor. Onze hulpverleners staan dag en nacht voor je klaar en bij schade nemen wij alle zorg uit handen. Zo snel mogelijk en zonder zorgen weer op pad, dat is natuurlijk je eerste wens als je schade hebt.

Zonder zorgen blijven rijden. Daarom kies je voor ANWB Autoverzekering

  • Schadehulp ter plekke van de Wegenwacht
  • 24 uur per dag hulp van de ANWB Alarmcentrale
  • Kies zelf de dekking die bij je past
  • Geen eigen risico
  • Tot wel 80% no-claim korting
  • Tweede gezinsauto met extra voordeel verzekeren

Waarborgfonds Motorverkeer

Als er met een onverzekerde auto schade wordt toegebracht, dan wordt die schade vergoed door het Waarborgfonds Motorverkeer. Het fonds verhaalt de gehele uitgekeerde schade altijd op de bestuurder van de onverzekerde auto. Is je auto niet verzekerd dan riskeer je dus meer dan alleen een boete.

Meer over het Waarborgfonds Motorverkeer

Nu10%korting
De beste pechhulp, altijd dichtbij 

We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen.

Je auto verzekeren 

Met een ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van de beste hulp bij een botsing of andere autoschade. Zo kun jij zonder zorgen de weg op.

Andere auto kopen? 

Kies je voor een nieuwe of gebruikte? De ANWB helpt je kiezen en adviseert bij het het kopen.

Vanaf309,-p.m.
Private lease van ANWB 

Zorgeloos autorijden voor een vast bedrag per maand. Nu als aanbieding de Peugeot 208.