Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

18-daagse groepscampingrondreis Toscane

Geniet van het ontspannen campingleven in Italië, zoek verkoeling aan het Gardameer, het Trasimenomeer en het Caldonazzomeer en ga op zoek naar culturele schatten in steden als Pisa en Florence. Inclusief ANWB-reisbegeleiding, campingovernachtingen en reisbescheiden.
  • op reis met je eigen vertrouwde kampeermiddel
  • ontdek de omgeving op eigen gelegenheid
  • inclusief welkomst- en afscheidsdiner

Jouw reis

Het oogstrelende Toscane is niet voor niets een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in Italië, boordevol landschappelijke en culturele schoonheid en - niet te vergeten - culinaire geneugten.

Via de Brennerpas reis je naar de zuidkant van het Gardameer, waar je op een camping in Desenzano kennismaakt met de medereizigers en reisbegeleiders tijdens de welkomstmaaltijd.

Het avontuur voert verder naar de beroemde stad Pisa. Bewonder het Plein van de Wonderen en eet het lekkerste ijs van Italië in San Gimignano. Het Piazza del Campo in Siena is een architectonisch meesterwerk. De stad ligt ook perfect voor een autoritje door de wijngaarden van de Chianti. Dan maak je je op voor een verblijf aan het Trasimenomeer. Een prachtige bestemming voor een fietstocht door de rustieke omgeving. Of bezoek je Siena en Perugia? 

De volgende stop is Florence: de hoofdstad van Toscane en de geboorteplaats van de Italiaanse renaissance. Ontdek de stad met al haar schatten en neem een duik in het zwembad op de camping voor een aangename verkoeling. Vervolgens trek je verder naar Bologna, de historische stad die in de volksmond de ‘buik van Italië’ wordt genoemd vanwege de vele culinaire hoogtepunten. De laatste etappe leidt naar het Caldonazzomeer, het warmste Alpenmeer in Trentino. Hier sluit je op de laatste avond de reis gezamenlijk af onder het genot van een afscheidsmaaltijd.

Je verblijft in...
Je reist met jouw eigen kampeermiddel en kunt rekenen op een gereserveerde kampeerplek. Uitgaande van de reisroute zoekt ANWB op gepaste afstanden naar goede campings. Bij aankomst op de volgende camping krijg je door de reisbegeleider een plaats toegewezen.

Je ontvangt de definitieve lijst met campings in de reisbescheiden.
 
Onze reisbegeleiders

De reisbegeleiders verlaten op reisdagen als eerste de camping. Gebeurt er onderweg iets, dan kun je een beroep op hen doen. Vanzelfsprekend helpen ze je graag bij problemen en geven tips voor diverse bezienswaardigheden: zo mis je niks, maar ben je toch geheel vrij in je doen en laten! Lees hier meer over onze reisbegeleiders. 

Aantal deelnemers

Minimaal 20 / maximaal 40 personen

Verlengen
Het is niet mogelijk deze rondreis te verlengen.