Naar artikel

Een sportieve fietsvakantie in Toscane

Een fietsvakantie in Toscane is de perfecte keuze voor sportieve vakantiegangers. Ga eens op een andere manier op pad in deze prachtige Italiaanse regio en ontdek het glooiende landschap van Toscane met de fiets. Maak tochten tussen de uitgestrekte wijnvelden en fiets door pittoreske dorpen naar verschillende historische steden zoals Florence en Siena.

Bekijk hier alle reizen naar Italië

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Toscane

De mooiste bezienswaardigheden van Toscane

Toscane is terecht één van de meest geliefde vakantieregio’s van Italië. Met steden vol kunstschatten en romantische landschappen met rijen hoge cipressen, dichte bossen en olijfboomgaarden.

Speciaal voor jou geselecteerd

Al gepakt voor je vakantie?
Shop nu

Al gepakt voor je vakantie?

Shop hier alles voor je vakantie naar Italië en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.
Pechhulp in het buitenland
Vanaf7,95per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.
ANWB Reisverzekering
15%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Amore Italia! Plan jouw perfecte vakantie nu al met de ANWB Creditcard. Voor al je vakantie uitspattingen!

Op ontdekkingstocht in Florence

Een van de beste manieren om het historische Florence te ontdekken is met de fiets. Beklim de heuvel aan de rand van de stad en bewonder vanaf Piazzale Michelangelo bezienswaardigheden als de Ponte Vecchio, de Duomo en Palazzo Vecchio. Op het plein staat een kopie van Michelangelo’s David, waarvan je het origineel in de Galleria dell’Accademia kunt bewonderen. Hier hangen tevens de mooiste schilderijen van renaissancekunstenaars als Botticelli en staan meerdere werken van Michelangelo. Rijd na een museumbezoek in Florence via de Chiantigiana richting Siena voor een idyllische fietsvakantie in Toscane.

Proef de smaken van Toscane

Onderweg van Florence naar Siena kom je uitgestrekte wijnvelden en talloze olijfboomgaarden tegen. In het heuvelachtige landschap vind je daarnaast idyllische boerderijen waar lokale boeren de lekkerste groenten verbouwen. Stop bij een restaurant en laat je tijdens een fietsvakantie in Toscane verrassen door lokale klassiekers zoals pici, een typische pastasoort met dikke slierten die met een stevige vleessaus wordt geserveerd. Hierbij drink je natuurlijk een glas chianti, de beroemde rode wijn die overal in de regio wordt gemaakt. Met aroma’s van fruit en bloemen, veel tannine en toch een soepele afdronk is deze wijn perfect te combineren met de lokale keuken. Vleesliefhebbers bestellen in een restaurant bistecca en vegetariërs kiezen voor pasta met pecorino of een heerlijke panzanella, een salade met witte bonen, tomaat en basilicum. Sluit een geslaagde fietsdag af met koffie geserveerd met verse cantuccini of bestel huisgemaakte tiramisu of gelato.