Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Rondreizen door Toscane

Genieten van heerlijke wijnen, grandioze steden en de onovertroffen keuken. Dat is pas vakantie!

Bekijk reizen 

Een veelzijdige rondreis door Toscane

Een rondreis door Toscane ziet er voor iedereen anders uit. Deze veelzijdige regio bevat een aantal mooie steden met daartussen idyllische heuvelachtige landschappen. Hier vind je de wijnmakers, olijfboomgaarden en boerderijen die de heerlijke streekproducten produceren. Ga op ontdekkingstocht in Toscane en wissel een bezoek aan steden als Pisa en Lucca af met een ontspannen verblijf op het Italiaanse platteland.

Tips en informatie voor jouw rondreis in Toscane

De mooiste bezienswaardigheden van Toscane 
Toscane is terecht één van de meest geliefde vakantieregio’s van Italië. Met steden vol kunstschatten en romantische landschappen met rijen hoge cipressen, dichte bossen en olijfboomgaarden.
De mooiste bezienswaardigheden van Florence 
Zonder Florence zou de wereld er anders uitzien. Weinig steden hebben zo hun stempel gedrukt op de Europese kunst en cultuur als Florence.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Italië en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Amore Italia! Plan jouw perfecte vakantie nu al met de ANWB Creditcard. Voor al je vakantie uitspattingen!

Hij staat nog steeds: de toren van Pisa

De toren van Pisa, wie kent hem niet? Deze scheve toren staat al sinds jaar en dag op vrijwel iedere toeristenfoto die in de stad genomen wordt. Wie tijdens een rondreis door Toscane Pisa aandoet, moet zeker even gaan kijken, maar deze stad heeft naast de toren nog andere bijzondere bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld de kerk San Domenico, een 13e-eeuws bouwwerk met simpele buitenkant en barokinterieur, en wandel over de belangrijkste brug van de stad de Ponte di Mezzo. Hier vindt jaarlijks in juni een groot feest plaats, waarbij de strijdlust van de Pisanen wordt gevierd. Vertegenwoordigers van districten aan weerszijden van de rivier doen hierbij in kleurrijke traditionele kleding mee aan een parade langs de oevers. Dit spektakel trekt jaarlijks honderdduizenden toeschouwers en is erg leuk om mee te maken als je in de maand juni in de buurt bent.

Wandel door het pittoreske Lucca 

Ben je voor je rondreis in Toscane op zoek naar een wat minder bekende bestemming? Zet dan een bezoek aan Lucca op de agenda. Deze stad was van de 11e tot de 14e eeuw het middelpunt van de Italiaanse zijdehandel en hield vijanden eeuwenlang buiten de deur met een prachtig verdedigingswerk. De stad werd tussen 1505 en 1645 volledig ommuurd door een zware muur gemaakt van rode bakstenen. Deze is erg goed bewaard gebleven en is vandaag de dag nog steeds te bewonderen. Wandel op de muur rondom de stad en bekijk van bovenaf de middeleeuwse kerken en woningen die in het centrum liggen.

Optimaal ontspannen in de thermen van Saturnia tijdens je rondreis in Toscane

Wie na een bezoek in een drukke stad toe is aan ontspanning rijdt door naar Saturnia. In deze plaats vind je thermale baden midden in de ongerepte natuur, waar de Grieken en Romeinen gretig gebruikt van maakten. Sluit je rondreis door Toscane af met een ontspannen bezoek aan deze bijzondere natuurlijke baden. Via de waterval stroomt er elke seconde zo’n 800 liter water de baden in, dat een temperatuur heeft van rond de 37 graden Celsius.