Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Alles voor je vakantie naar Oostenrijk

Vind alle reisvoorbereiding voor jouw vakantie naar Oostenrijk. Bestel eenvoudig het juiste tolvignet en ontdek de gratis routekaart. Kom meer te weten over de Oostenrijkse streken en wanneer je ze het beste kunt bezoeken: Salzburgerland, Tirol en Vorarlberg zijn enkele hoogtepunten. Vakantie in Oostenrijk kun je op veel manieren invullen: kies voor een autovakantie door de Alpen of ga voor een onvergetelijke fietsvakantie langs de Donau. Hier vind je alles wat je nodig hebt voor jouw vakantie naar Oostenrijk.

Zien en doen in Oostenrijk

De mooiste bezienswaardigheden in Oostenrijk 
Ga wandelen in de Alpen, woon een concert bij in het Weense Burgtheater en bewonder de eeuwenoude religieuze boeken in de Abdij van Melk.
De mooiste bezienswaardigheden van Wenen 
Ontdek de speelse architectuur van het Hundertwasserhaus, draai een rondje in het reuzenrad van het Prater en bekijk het paleis van Keizerin Sisi.
Alle inspiratie voor Oostenrijk 

Zin om je onder te dompelen in alles wat Oostenrijk te bieden heeft? Droom weg bij deze tips.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Oostenrijk en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Auf wienerschnitzel Nederland! Bereid je vakantie uitspattingen goed voor en vraag alvast de ANWB Creditcard aan.

Vakantie in Oostenrijk

De Oostenrijkse Alpen zijn in alle seizoenen een populaire vakantiebestemming. In de koude maanden glijden wintersporters hier van de pistes en in de zomervakantie en de (na)zomer worden de bergen overgenomen door wandelaars, fietsers en klimmers. Ook boeiende steden als Wenen, Innsbruck en Salzburg trekken jaarlijks vele bezoekers.

Praktische informatie voor jouw vakantie naar Oostenrijk

Niet vergeten: een tolvignet, verplicht op Autobahnen en Schnellstrassen voor voertuigen met een toegestane maximummassa tot en met 3500 kilogram. Ga goed voorbereid op vakantie naar Oostenrijk en lees alle praktische informatie.

Zien en doen tijdens je zomervakantie in Oostenrijk

De Krimmler Wasserfälle zijn met 380 meter de hoogste waterval van Europa. Trek je wandelschoenen aan en loop de vier 4 naar boven voor een prachtig uitzicht over de drie fases waarin het water luidruchtig naar beneden stort. Voor spectaculaire ijssculpturen ga je naar Eisriesenwelt: een ijzig, ondergronds labyrint. Hoofdstad Wenen biedt je onder andere Schloss Schönbrunn, het paleis van Sisi en het Kunsthistorisch Museum met werken van kunstenaars als Titiaan en Bruegel.

Ontdek alle reizen naar Oostenrijk

Op vakantie naar Oostenrijk betekent niet voor iedereen hetzelfde. De een denkt aan besneeuwde bergen en een wintersportvakantie, terwijl voor de ander Oostenrijk synoniem staat voor een fietsvakantie in de natuur. Een stedentrip naar Wenen, met het hele gezin kamperen aan een meer en zelfs een all inclusive vakantie: het is allemaal mogelijk in Oostenrijk.