Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Vakantie in Wenen: rijke historie tussen de natuur

Wenen is niet alleen de stad van de keizers en de beroemde wals, maar ook een plek waar natuurliefhebbers gemakkelijk aan de drukte ontsnappen. Ontdek de veelzijdigheid van deze stad tijdens een vakantie in Wenen. Kijk je ogen uit bij de statige paleizen en hun bijzondere tuinen of laat je verrassen door de unieke bouwstijlen die de geschiedenis van de stad tastbaar maken. Verken tijdens je vakantie meteen de natuur van Wenen.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Wenen 

Verwonder je over de speelse architectuur van het Hundertwasserhaus, draai een rondje in het reuzenrad van het Prater en bekijk de vertrekken van Keizerin Sisi in Paleis Schönbrunn.

Meer aanbod voor Wenen

Bekijk het aanbod van onze partners

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Oostenrijk en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Auf wienerschnitzel Nederland! Bereid je vakantie uitspattingen goed voor en vraag alvast de ANWB Creditcard aan.

Het keizerlijke leven

Wenen was eeuwenlang de stad van de keizers, wat goed merkbaar is wanneer je tijdens je vakantie in Wenen door de statige gangen van de Hofburg wandelt. Dit keizerlijke paleis geeft een inkijkje in de Oostenrijkse geschiedenis doordat de vele vleugels door de eeuwen heen verbouwd zijn. Iets buiten de stad vind je het zomerverblijf van de oude keizerlijke familie: Paleis Schönbrunn. Wandel door de tuinen en bezoek hier meteen de oudste dierentuin ter wereld, die uit 1752 stamt. In de Kapuzinergruft liggen bekende leden van de keizerlijke familie begraven, waaronder keizerin Elisabeth, beter bekend als Sisi.

Stad vol monumenten

Aan prachtige bouwwerken geen gebrek wanneer je tijdens je vakantie door de Weense straten slentert, want hier vind je onder andere de Stephansdom. Deze gotische kathedraal heeft een karakteristiek dak met gekleurde dakpannen en is te beklimmen voor een indrukwekkend uitzicht. Ook het paleizencomplex van Slot Belvedere is het bezoeken waard. Hier zie je niet alleen 18e-eeuwse architectuur, maar ook een uitgebreide kunstcollectie. Het stadhuis van Wenen met zijn neogotische bouwstijl en hoge toren is sinds de 19e eeuw een Weens symbool.

Genieten van de natuur in en rond Wenen

Tijdens een vakantie in Wenen is ook de natuur altijd dichtbij, van een stille wandeling langs de oevers van de Donau tot een langere wandeltocht in het nabijgelegen Wienerwald. De stad heeft ook enkele parken, zoals het Donaupark met een eigen minigolfbaan, vele fietspaden en de 252 meter hoge Donautoren die een bijzonder uitzicht over de stad biedt. In de Volksgarten wandel je langs rozentuinen en monumenten die beroemde Weense inwoners eren, van keizerin Sisi tot schrijver Franz Grillparzer.