Deze site ondersteunt de browser Internet Explorer niet meer. Wij raden aan om Microsoft Edge of Chrome te gebruiken.

Naar artikel

Stedentrip in Oostenrijk: paleizen en kunst in de bergen

Tijdens een stedentrip in Oostenrijk ontdek je het beste dat dit land te bieden heeft: eeuwenoude geschiedenis en glooiende landschappen met dichtbegroeide bossen rondom. Vrijwel alle steden in dit land worden namelijk omringd door natuur en hebben bovendien verschillende historische bezienswaardigheden te bieden. Treed in de voetsporen van de Weense keizers, waan je in de middeleeuwen wanneer je door Salzburg struint of ontdek het bijzondere balkon in Innsbruck. Zo leer je tijdens een stedentrip de Oostenrijkse cultuur op een nieuwe manier kennen.

Bekijk hier alle reizen naar Oostenrijk

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden in Oostenrijk

De mooiste bezienswaardigheden in Oostenrijk

Ga wandelen in de machtige Alpen en proef de vers bereide kaiserschmarrn in de berghutten. Bewonder de eeuwenoude religieuze boeken in de Abdij van Melk of woon een concert bij in het Weense Burgtheater.
Auto huren op vakantie

Auto huren op vakantie

Huur een auto op je vakantiebestemming met extra voordeel als ANWB-lid. Via de ANWB mag je bij Sunny Cars gratis wijzigen en annuleren tot 4 uur voor vertrek. Zo kan je zorgeloos met een huurauto op pad.

Welk type reis zoek je?

Speciaal voor jou geselecteerd

Al gepakt voor je vakantie?
Shop nu

Al gepakt voor je vakantie?

Shop hier alles voor je vakantie naar Oostenrijk en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.
Pechhulp in het buitenland
vanaf7,95per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.
ANWB Reisverzekering
Nu15%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Auf wienerschnitzel Nederland! Bereid je vakantie uitspattingen goed voor en vraag alvast de ANWB Creditcard aan.

Walsend door Wenen

Bezoek tijdens een stedentrip de hoofdstad van Oostenrijk, waar je door keizerlijke appartementen dwaalt in de Hofburg. Dompel jezelf onder in de wereld van de klassieke muziek en luister hoe de Weense wals gespeeld wordt in concertgebouw de Wiener Musikverein. Met de kinderen op stedentrip in Oostenrijk? Zij kijken hun ogen uit bij het attractiepark Prater, waar een groot reuzenrad uitzicht over de stad biedt.

Historie en muziek in Salzburg

De middeleeuwse straten van Salzburg zijn een mooie bestemming voor je stedentrip in Oostenrijk. Zie hier hoe de vesting van Salzburg boven de stad uittorent of duik in de wereld van de Sound of Music bij de abdij van Nonnberg. Hier gaf namelijk Maria Augusta von Trapp muziekles, de vrouw waar uiteindelijk deze beroemde musical op gebaseerd werd. In Salzburg vind je ook het geboortehuis van Mozart.

De oude handelsstad Innsbruck

In het hart van Tirol ligt Innsbruck, de oude handelsstad aan rivier de Inn. Hier vind je het huis met het gouden dak, dat door keizer Maximiliaan I gebouwd werd om goed uitzicht over het centrum van de stad te hebben. Het witte Schloss Ambras is al vanaf de verte te zien. In dit paleis bewonder je niet alleen de renaissancearchitectuur, maar ook een grote collectie kunstwerken en historische vondsten.