Autovakantie Oostenrijk

Veel mensen denken bij Oostenrijk al snel aan een wintervakantie. Dat is niet zo gek want Oostenrijk is een wintersportbestemming bij uitstek. Maar Oostenrijk is niet alleen geschikt voor een wintervakantie, ook in de zomer heeft Oostenrijk als vakantieland veel te bieden. In de zomer staat alles in bloei en ontstaan er groene bergweides, ook kent Oostenrijk in de zomer een heerlijk warme temperatuur. In Zuid-Tirol kan het in de zomer bijna tropisch warm zijn.

Waarom een autovakantie naar Oostenrijk

Oostenrijk kent niet alleen een prachtig landschap maar er is ook veel te zien. De hoofdstad van Oostenrijk, Wenen, is wereldberoemd om zijn klassieke muziek, Mozart, Beethoven en keizerin Sissi. Er is hiervan dan ook veel terug te zien in musea. De Alpen, erg bekend onder skivakanties, is in de zomer een bijzonder gebied om door te wandelen. Dit wordt dan ook veel gedaan en is zeker een aanrader. Schloss Schönbrunn, een paleis in Wenen, is zonder twijfel een bezoek waard. Het paleis is met zijn 1441 kamers werkelijk gigantisch, het is voor velen een overweldigende ervaring om dit paleis in het echt te zien. Waterval Krimmler Wasserfälle, de hoogste waterval van Europa, trekt naast het Schloss Schönbrun ook veel bezoekers. Ben je een natuurliefhebber dan mag je het bezoeken van deze waterval niet overslaan. 

Een autovakantie naar Oostenrijk met ANWB Ledenreizen

Boek je autoreis naar Oostenrijk bij ANWB Ledenreizen. Exclusief aanbod en hoe langer lid, hoe meer gratis extra's! Bekijk onze aanbiedingen en boek direct online.

Zoek een autovakantie naar Oostenrijk

Niet gevonden wat je zocht?

Bekijk dan ook eens de autovakanties naar Oostenrijk van onze reisdochter Pharos Reizen:

Ook handig: pechhulp Europa

Als je met de auto op vakantie gaat, is het laatste wat je wilt natuurlijk met pech langs de weg komen staan. Maar als het dan toch gebeurt, kun je beter goed voorbereid zijn. Bekijk de mogelijkheden van pechhulp Europa.

Wegenwacht Europa Service