Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Een vakantie in Vorarlberg: cultuur tussen de bergen

Reis naar het westen van Oostenrijk voor een culturele en natuurrijke vakantie in Vorarlberg. Ontdek het grote meer dat zijn stempel drukt op het landschap in deze streek en laat je verrassen door de historische en moderne steden. Tijdens je vakantie zijn de kastelen van Vorarlberg ook een aanrader, bijvoorbeeld op het met bloemen bedekte eiland Mainau.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden in Oostenrijk 

Ga wandelen in de machtige Alpen en proef de vers bereide kaiserschmarrn in de berghutten. Bewonder de eeuwenoude religieuze boeken in de Abdij van Melk of woon een concert bij in het Weense Burgtheater.

Meer aanbod voor Vorarlberg

Bekijk het aanbod van onze partners

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Oostenrijk en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Auf wienerschnitzel Nederland! Bereid je vakantie uitspattingen goed voor en vraag alvast de ANWB Creditcard aan.

Rijke historie en moderne bouwstijlen

Vorarlberg kent een rijke geschiedenis, die je ervaart wanneer je door de historische straten van Bregenz wandelt. Bezoek hier het Vorarlberg Museum, waar opgravingen te zien zijn van de Romeinen die deze stad stichtten. In de binnenstad sieren de vakwerkhuizen en de 17e-eeuwse Martinstoren het straatbeeld. Geniet je juist van moderne architectuur? Dan is de grote stad Dornbirn een goede bestemming, met het moderne natuurhistorische museum Inatura in het lokale stadspark. Hier leer je meer over de Vorarlbergse geschiedenis, natuur en technologie.

Van hoge bergen tot stille meren

De natuur is altijd dichtbij tijdens een vakantie in Vorarlberg, want door het bergachtige landschap kabbelt de Rijn, die uitmondt in het Bodenmeer. Ga zeilen over het water of klim naar de top van de 1064 meter hoge Pfänder om van het uitzicht over het meer te genieten. Het Bregenzerwald ligt in de buurt, met ruige rotsformaties en dichtbegroeide bossen waar wandelaars, mountainbikers en bergbeklimmers zich op hun plek voelen.

Een culturele ontdekkingstocht

Ontdek culturele schatten tijdens je vakantie in Vorarlberg en reis af naar het eiland Mainau, dat in het Bodenmeer ligt en tegenwoordig een grote bloemenzee is. Hier staan historische panden zoals het Barokslot uit 1746 en een 18e-eeuwse kerk van de hand van Johann Caspar Bagnato. In het dorp Feldkirch zijn de Middeleeuwen tastbaar dankzij de vestingwerken die nog altijd goed bewaard zijn gebleven. Het 12e-eeuwse kasteel Schattenburg ligt aan de rand van de stad.