Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

De stad van de wals, de Donau en paleizen

Wenen: in elk jaargetijde een bezoek meer dan waard!

Bekijk citytrips 

Stedentrip in Wenen: keizers, muziek en natuur

Reis af naar de hoofdstad van Oostenrijk voor een culturele stedentrip in Wenen. Deze stad vormt een belevenis voor iedereen, van geschiedenisliefhebbers die in het leven van wereldberoemde keizers willen duiken tot muziekfanaten die het geboortehuis van hun favoriete componist willen bezoeken. Ontsnap even aan de drukte en dwaal door het grote boslandschap aan de rand van de stad. Wil je tijdens een stedentrip met de kinderen van Wenen genieten? Zij ontdekken een wel heel leuke traktatie in het Prater.

Stedentrip Wenen

Stedentrip Wenen van de ANWB 

Kies je voor onze stedentrip naar Wenen, dan profiteer je van Trouwe-Ledenvoordeel. Hoe langer je ANWB-lid bent, hoe meer extra's je ontvangt. 

Via onze partner Stedentrips.nl 

Boek een stedentrip naar Wenen via onze partner Stedentrips.nl. Altijd inclusief vervoer, verblijf en gratis extra's zoals een ANWB reisgids of leuke excursies.

Tips en informatie voor jouw stedentrip in Wenen

De mooiste bezienswaardigheden van Wenen 
Ontdek de speelse architectuur van het Hundertwasserhaus, draai een rondje in het reuzenrad van het Prater en bekijk het paleis van Keizerin Sisi.

Meer aanbod voor Wenen

Bekijk het aanbod van onze partners

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Oostenrijk en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Auf wienerschnitzel Nederland! Bereid je vakantie uitspattingen goed voor en vraag alvast de ANWB Creditcard aan.

In de voetsporen van keizerin Sisi

Wenen was jarenlang het thuis van de Habsburgers, de familie waar beroemde keizerin Sisi deel van uitmaakte. Treed in haar voetsporen tijdens je stedentrip in Wenen en bezoek de keizerlijke kamers van de Hofburg. Dit 13e-eeuwse paleis staat in het centrum van de stad, waar de keizerlijke appartementen van Sisi nog altijd bewaard zijn gebleven. Ook het Sisi Museum is het bezoeken waard. Hier vind je jurken, verzorgingsproducten, dagboeken en sportuitrustingen van de geliefde keizerin. Wil je het graf van Sisi bezoeken tijdens je stedentrip in Wenen? Bezoek dan de keizerlijke grafkelder onder de Kapucijnenkerk.

Natuur in en rondom Wenen

Aan natuur geen gebrek in de Oostenrijke hoofdstad, want hier vind je verschillende parken en stadstuinen. Wandel door de Volksgarten, waar rozentuinen, fonteinen en verschillende monumenten het park sieren. Het Wiener Prater was het oude jachtgebied van de keizerlijke familie, maar is nu een uitgestrekt park in het hart van de stad. Wie echt de rust op wil zoeken tijdens een stedentrip in Wenen reist het beste af naar het Wienerwald. Hier vind je dichtbegroeide bossen in een heuvelachtig landschap, met de top van de Schöpfl als hoogste punt op 893 meter hoogte. Vanuit de stad vertrekken er verschillende bussen die je een tour door het bosrijke landschap geven.

Weense muziek

Wenen is de hoofdstad van de klassieke muziek, met beroemde componisten die in de stad woonden en natuurlijk de Weense wals. Verken tijdens je stedentrip deze kant van Wenen en woon een concert bij in de Wiener Musikverein. In museum Haus der Musik maak je kennis met de geschiedenis van de Weense muziek, maar leer je ook over de basisprincipes van klassieke muziek. Bezoek het geboortehuis van Franz Schubert of krijg een inkijkje in het leven van Beethoven in het Beethoven Museum. Ook het oude huis van Joseph Haydn is omgetoverd in een museum, waar je handgeschreven partituren van de componist bewondert.

Stedentrip Wenen met de kinderen

Ook voor de kinderen is een stedentrip in Wenen een avontuur, want de stad heeft een eigen pretpark. In het Prater vinden jullie niet alleen een groot reuzenrad dat een mooi uitzicht over de stad biedt, maar ook spookhuizen, achtbanen en carrousels. In het centrum van Wenen torent de Stephansdom boven de huizen uit. Beklim de torens van deze middeleeuwse kathedraal om Wenen vanuit een heel ander perspectief te zien. Paardenliefhebbers kijken hun ogen uit bij de Spaanse Rijschool, waar iedere ochtend trainingen worden gehouden met de sierlijke dieren.