Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Zwem tussen de hoge bergtoppen tijdens een zonnige vakantie in Karinthië

Groene bergen, kale toppen, heldere meren en waterpret, dat typeert je vakantie in Karinthië. Deze zuidelijkste deelstaat van Oostenrijk, met een bijna mediterraan klimaat, kent zeer veel zonne-uren. Al vanaf mei is het hier aangenaam, zijn de weiden en de bomen weelderig groen en de meren al warm genoeg voor een verkoelende duik. Karinthië is dé plek voor een zonnige en actieve vakantie, waarin watersport, wandelen en klimmen centraal staan. Lekker luieren op het strand kan natuurlijk ook.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Oostenrijk en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Auf wienerschnitzel Nederland! Bereid je vakantie uitspattingen goed voor en vraag alvast de ANWB Creditcard aan.

Wandelen en ontspannen rond de Millstätter See tijdens je vakantie in Karinthië

Al wandelend op de 2000 meter hoge Millstätter Alpe heb je een betoverend uitzicht op het heldere drinkwater van de Millstätter See en de glooiende bergen van het nationale park Nockberge. Ook kun je hier op schattentocht, want op deze plek wordt de edelsteen granaat gevonden. Het gebied herbergt meer dan 500 kilometer aan wandelroutes. Rond het meer liggen de dorpen Seeboden, Pesenthein, Döbriach, Dellach en Millstatt, waar je door de winkels struint of gezellig neerstrijkt op een terras.

Maak een avontuurlijke wandeling langs watervallen en snelstromend water

Houd je van de mystiek van kloven en zie je jezelf wel wandelen langs een rivier met imposante, steile rotswanden? Dan is de Raggaschlucht in nationaal park Hohe Tauern geweldig om te ervaren tijdens je vakantie in Karinthië. Hier maak je een avontuurlijke wandeling over paden met smalle bruggen langs spectaculaire watervallen en snelstromend water. Het gebied rondom de Raggaschlucht is het hele jaar door leuk om te verkennen: je kunt er niet alleen wandelen, maar ook paardrijden, zwemmen en skiën.

Herleef de middeleeuwen in een van de indrukwekkendste kastelen van Oostenrijk

Hochosterwitz, een van de indrukwekkendste kastelen van Oostenrijk, is een leuke bestemming voor jong en oud. De middeleeuwse burcht heeft een markante ligging op een 172 meter hoge rots. Oude harnassen, wapens, schilderijen: je bewondert het allemaal in het kasteel. Bovendien kun je het historische pad langs de bergwand naar de burcht afleggen. Hierbij wandel je door veertien poorten, waarbij je leert hoe de verdediging vroeger werkte. Ben je wat minder goed ter been, dan rijdt er ook een treintje naar het kasteel.