Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Vulkanen en cultuur tijdens een rondreis op Sicilië

Van culturele uitstapjes tot zonovergoten stranden. Sicilië heeft het!

Bekijk reizen 

Geniet van een veelzijdige rondreis op Sicilië

Sicilië is bij uitstek de vakantiebestemming voor een zonnige vakantie vol culturele uitstapjes. Ontdek dit Italiaanse eiland tijdens een rondreis op Sicilië en ga op pad langs alle hoogtepunten van het eiland. Bekijk bijvoorbeeld vulkanen Etna en Stromboli en ontdek restanten van de heerschappijen van de Grieken, Turken, Romeinen en Spanjaarden.

Tips en informatie voor jouw rondreis op Sicilië

De mooiste bezienswaardigheden van Sicilië 

Sicilië, het eiland waar sinaasappels en citroenen in overvloed groeien en Griekse tempels en theaters zoals Teatro Greco-Romano in Taormina schitteren in de mediterrane zon.

Auto huren op vakantie

Huur een auto op je vakantiebestemming met extra voordeel als ANWB-lid. Via de ANWB mag je bij Sunny Cars gratis wijzigen en annuleren tot 4 uur voor vertrek. Zo kan je zorgeloos met een huurauto op pad.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Italië en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Amore Italia! Plan jouw perfecte vakantie nu al met de ANWB Creditcard. Voor al je vakantie uitspattingen!

Ontdek de bijzondere geschiedenis tijdens je fly-drive Sicili

Sicilië kent een bijzondere geschiedenis en viel steeds een aantal eeuwen onder andere heersers zoals de Grieken en Romeinen, maar ook de Spanjaarden en de Turken. Wist je dat je op dit eiland meer antieke Griekse bouwwerken vindt dan in Griekenland zelf? De bouwwerken uit de tijd waarin de Grieken aan de macht waren, zijn erg goed gepreserveerd en de tempels en amfitheaters vol bijzondere mozaïeken zijn op veel plekken te bezoeken. Leer tijdens een rondreis op Sicilië meer over de verschillende volkeren en bezoek het Griekse theater van Taormina en de paleiskapel in het Palazzo dei Normanni in Palermo. Hier vind je de mooiste mozaïeken. Je ontdekt het allemaal tijdens een rondreis op Sicilië met de auto.

Een verrassend fietsparadijs

Wat veel mensen niet weten, is dat Sicilië de perfecte plek is voor een fietstocht. Ervaren fietsers hebben geen moeite met de heuvels en bergen en voor minder sportieve vakantiegangers is het met een elektrische fiets ook goed te doen. Maak fietstochten van kustplaatsen als Seccagrance naar het gezellige Agrigento en stop onderweg voor ijs of een bord pasta met vers gevangen vis. Maak een rondreis op Sicilië met de fiets en laat je verrassen door het variërende binnenland en de idyllische kust van dit veelzijdige eiland.

Op pad in de natuur

De natuur op Sicilië staat bekend als veelzijdig en ruig. Het eiland heeft hoge bergtoppen met bijbehorende groene dalen en prachtige stranden met een azuurblauwe zee. De vulkaan Etna is met haar 3350 meter de hoogste berg van het eiland en is ’s winters met sneeuw bedekt, wat deze vulkaan nog spectaculairder maakt. Ben je een liefhebber van vulkanen? Rijd dan naar de noordkust van het eiland, waar je uitzicht hebt op de vulkaan Stromboli. Deze vulkaan is de meest actieve van Europa en barst gemiddeld elke 20 minuten uit. Vooral in het donker zijn de lavastromen die langs de randen lopen erg spectaculair om te zien. Heb je zin in een mooie wandeling tijdens je rondreis op Sicilië? Loop dan de wandelroute Sentiero degli Agrifogli Giganti. Deze wandelroute is 6,5 kilometer lang en loopt langs eeuwenoude eiken en gigantische buxus met bijzondere vormen. De route brengt je over de top van Cozzo Luminario (1512 meter) waar je meestal loom grazende koeien en geiten tegenkomt.

Gezelligheid in de stad

Wie houdt van uitgaan en gezelligheid moet vooral in de hoofdstad Palermo zijn. Maak hier tijdens een rondreis op Sicilië een stop en bezoek overdag het Archeologisch Museum en het voormalig koninklijk paleis van de Normandiërs, genaamd Palazzo dei Normanni. ’s Avonds wordt het op pleinen als Piazza della Vittoria en Piazza Pretorio gezellig en duik je samen met de lokale bevolking de bars en uitgaansgelegenheden in.