Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Rondreis door Umbrië: historische steden tussen groene heuvels

Aan prachtige natuur en eeuwenoude cultuur geen gebrek tijdens een rondreis door Umbrië. In deze streek zijn de middeleeuwen nog tastbaar en ontdek je zelfs Romeinse schatten. Bewonder tijdens je rondreis de torenhoge watervallen van Umbrië, ontdek uitgestrekte bloembedden en laat je verrassen door de unieke locatie van de hoofdstad van deze streek, Perugia.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Umbrië 
Loop onder de stadspoort door in Perugia en pak de veerboot naar Isola Maggiore in Lago Trasimeno. Haal je gekkendiploma in Gubbio en bereik samen met de pelgrims de stad Assisi.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Italië en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Amore Italia! Plan jouw perfecte vakantie nu al met de ANWB Creditcard. Voor al je vakantie uitspattingen!

Historische steden

De steden maken je rondreis door Umbrië een bijzondere ervaring. Hier vind je bijvoorbeeld Perugia, gelegen op een 450 meter hoge rots. De hoofdstad van de streek heeft een historisch centrum met een middeleeuwse fontein en tal van musea, zoals regionaal kunstmuseum Galleria Nazionale dell’Umbria. In Spoleto treed je in de voetsporen van de Romeinen, want deze stad heeft een eigen amfitheater. De Middeleeuwen zijn er ook tastbaar dankzij de brug Ponte delle Torri, die op de fundering van een Romeins aquaduct gebouwd is.

Het groene hart van Italië

De natuur van Umbrië is bijzonder weelderig. Dit gebied wordt niet voor niets het groene hart van Italië genoemd, met glooiende heuvels, wijngaarden en valleien. Beoefen verschillende watersporten zoals zeilen, watersurfen of kitesurfen op het Trasimeense meer of maak een ontspannen boottocht en kijk uit op de omringende groene heuvels. Een wandeling door nationaal park Monti Sibillini is ook de moeite waard, want hier ontdek je Piano Grande. In de lente staat deze hoogvlakte volledig in bloei met kleurrijke bloemen.

Umbrië met de kinderen

Wil je samen met kinderen van een rondreis door Umbrië genieten? Er is genoeg te zien, zoals de watervallen van Marmore, die met 165 meter hoogte zeker indrukwekkend zijn. Bezoek tijdens je rondreis ook de attractieparken van Umbrië. Zo klimmen en klauteren de kleintjes volop bij Activo Park, waar naast grote klimparcours ook verschillende spellen en sportbanen te vinden zijn.