Deze site ondersteunt de browser Internet Explorer niet meer. Wij raden aan om Microsoft Edge of Chrome te gebruiken.

Naar artikel

Reis door de tijd tijdens een vakantie in Umbrië

Umbrië staat niet alleen bekend als het groene hart van Italië. Tijdens een vakantie in Umbrië ontdek je ook een aantal historische parels die het verleden van deze streek tastbaar maken. Waar je in sommige steden schatten uit de middeleeuwen tegenkomt, ontdek je op andere plaatsen Romeinse bouwwerken die de tand des tijds goed hebben doorstaan. Het rijke natuurlandschap maakt je vakantie compleet, van ondergrondse ontdekkingstochten tot avonturen op het water.

Bekijk hier alle reizen naar Italië

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Umbrië

De mooiste bezienswaardigheden van Umbrië

Loop onder de stadspoort door in Perugia en pak de veerboot naar Isola Maggiore in Lago Trasimeno. Haal je gekkendiploma in Gubbio en bereik samen met de pelgrims de stad Assisi.
Meer aanbod voor Umbrië

Meer aanbod voor Umbrië

Bekijk het aanbod van de ANWB

Welk type reis zoek je?

Speciaal voor jou geselecteerd

Al gepakt voor je vakantie?
Shop nu

Al gepakt voor je vakantie?

Shop hier alles voor je vakantie naar Italië en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.
Pechhulp in het buitenland
vanaf7,95per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.
ANWB Reisverzekering
Nu10%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Amore Italia! Plan jouw perfecte vakantie nu al met de ANWB Creditcard. Voor al je vakantie uitspattingen!

Rijke historie die teruggaat tot de Romeinse tijd

Tijdens je vakantie in Umbrië zijn er genoeg culturele parels om te ontdekken, zoals Rocca del Leone. Dit middeleeuwse fort ligt in het plaatsje Castiglione del Lago en kijkt uit over het Trasimeense Meer. Bezoek ook de kathedraal van Orvieto. Dit imposante bouwwerk stamt uit de 14e eeuw en heeft een rijkelijk versierde gevel, gehouwen uit steen die uit een grottenstelsel onder de stad komt. In Spoleto ontdek je historische parels zoals een Romeins amfitheater en het bisschoppelijk paleis.

Cultuur in de hoofdstad Perugia en in Assisi

Kunstliefhebbers voelen zich tijdens hun vakantie thuis in de hoofdstad van Umbrië: Perugia. In het archeologisch museum zijn vondsten uit lokale opgravingen te zien, naast exposities van moderne kunstenaars. Ook bedevaartsoord Assisi ligt in deze streek, waar de Sint-Franciscusbasiliek alle aandacht trekt. Hier ligt het graf van de heilige Franciscus van Assisi en bewonder je 13e-eeuwse fresco's die het leven van deze heilige beschrijven.

Ongerepte natuurlandschappen en heerlijke wijn

Van kletterende watervallen tot glooiende heuvels: tijdens je vakantie biedt de natuur van Umbrië genoeg moois. Duik onder de grond bij Monte Cucco waar enkele grottenstelsels te bezoeken zijn. Avonturiers trotseren het water in de Nera-vallei, waar rafttochten georganiseerd worden. Zin in een welverdiende pauze? Schuif dan aan bij een wijnproeverij en ervaar hoe de Umbrische wijnboeren van druiven als sangiovese en sagrantino heerlijke rode wijn maken.