Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Op ontdekking in Piemonte

Van flaneren in Turijn tot sportiviteit in de bergen. In de Italiaanse regio Piemonte verveel je je niet!

Bekijk reizen 

Een vakantie in Piemonte: ontspannen in het idyllische Italië

Piemonte betekent letterlijk ‘aan de voet van de berg’. Een vakantie in Piemonte staat dan ook voor de meeste mensen in het teken van ontspanning en sportieve activiteiten in de frisse berglucht. Ga op ontdekkingstocht in de hoogte en bezoek het gezellige Turijn voor een dag cultuur snuiven of winkelen. Tijdens een rondreis of autovakantie in Piemonte is van alles mogelijk.

Tips en informatie voor jouw vakantie in Piemonte

De mooiste bezienswaardigheden van Piemonte 
Ontdek de geheimzinnige Romeinse ruïnes van Aosta, bezoek het Borromeo-eiland Isola Madre dat door een botanische tuin is overwoekerd en strijk met een chocolade-ijsje neer op paleizenplein Piazza Castello in Turijn.

Meer aanbod voor Piemonte

Bekijk het aanbod van de ANWB

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Italië en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Amore Italia! Plan jouw perfecte vakantie nu al met de ANWB Creditcard. Voor al je vakantie uitspattingen!

Op pad in de bergen van de Zuidelijke Alpen

Houd je van een sportieve vakantie? Ga dan tijdens je vakantie in Piemonte de bergen in. Het noordelijke deel van de regio bestaat uit de Zuidelijke Alpen, waar je geniet van de mooiste wandel- en fietstochten. Veel oude militaire routes zijn omgebouwd tot fietspaden, waar je tussen de bergtoppen rijdt en geniet van het fenomenale uitzicht op de besneeuwde toppen. Liefhebbers kunnen in deze regio tevens een middag kajakken of raften. In verschillende plaatsen zoals Vocca en Moderate vind je kajakverhuurcentra, die je met uitrusting en al de bergen in brengen voor een avontuurlijke tocht. Raften doe je op ruige bergrivieren met een gids, terwijl je een kajaktocht ook op eigen initiatief kunt ondernemen.

Een dag in Turijn

Overweeg tijdens een vakantie in Piemonte ook een bezoek aan hoofdstad Turijn. In deze stad vind je winkels van alle grote Italiaanse modemerken zoals Dolce & Gabbana, Gucci en Canali. Wil je iets speciaals meemaken? Kom dan eind juni naar de stad, wanneer Turijn een week lang in het teken staat van ridderspelen en vuurwerk ter nagedachtenis aan de beschermheilige van de stad, San Giovanni. Houd je van interessante musea? Breng dan een bezoek aan het Museo Egizio. De expositieruimtes beschikken over de grootste collectie Egyptische kunst buiten Egypte en haar onderzoekers leverden een essentiële bijdrage aan het ontcijferen van de hiërogliefen.