Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Een vakantiehuis via Interhome

Je eigen vakantiehuis in Normandië. Natuurlijk met ANWB-ledenvoordeel.

Bekijk het aanbod 

Natuurschatten en cultuur vanuit een vakantiehuis in Normandië

Een vakantiehuis in Normandie is ideaal voor liefhebbers van natuur en cultuur. De regio is bekend om zijn gevarieerde landschappen: van de kaarsrechte krijtrotsen bij Étretat tot de granietbergen en kloven in Normandisch Zwitserland. In Normandië vond ook een belangrijk deel van de Franse oorlogsgeschiedenis plaats.

Vakantiehuizen met voordeel bij Interhome

Boek een vakantiehuis bij Interhome en profiteer van ANWB-ledenvoordeel. Bij Interhome heb je ruime keuze uit 35.000 unieke vakantiehuizen, appartementen en chalets in 27 landen. Je ontvangt bij je boeking een ANWB-cadeaukaart ter waarde van € 15,- en een cadeaubon voor een eco-fotoboek ter waarde van €37,99.

Op zoek naar wat anders?

De 10 mooiste bezienswaardigheden van Normandië 
Zie een parachute van D-Day hangend aan de kerktoren in Sainte-Mère-Église, bewonder het 11e-eeuwse geborduurde wandtapijt over de Normandische verovering op Engeland in Bayeux en relax aan het strand van Dieppe, de oudste badplaats van Frankrijk.
Rondreis door Normandië 
Een rondreis door Normandië biedt veel afwisseling. Bezoek de landingsstranden van D-Day of ontdek de mooie natuur.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Frankrijk en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Je vakantie plan je niet met de Franse slag. Vraag daarom op tijd je ANWB Creditcard aan voor al je vakantie uitspattingen!

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Indrukwekkend oorlogsverleden

Tijdens een verblijf in een vakantiehuis in Normandië kom je alles te weten over het indrukwekkende oorlogsverleden van de regio. Op de vijf invasiestranden speelde zich een van de meest bepalende veldslagen van de Tweede Wereldoorlog af: D-Day op 6 juni 1944. De veldslag wordt onder meer herdacht met een beeldengroep van geallieerde soldaten op Utah Beach. Ook een bezoek aan het Normandy American Cemetery in Colleville-sur-Mer naast Omaha Beach is indrukwekkend. In Sainte-Mère-Église bezoek je de gotische kerk, met aan de gevel een pop in volle gevechtsuitrusting inclusief parachute die een parachutist moet voorstellen die tijdens D-Day daadwerkelijk aan de kerktoren is blijven hangen. In de glas-in-loodramen van de kerk zijn taferelen van D-Day verwerkt. Tegenover de kerk bezoek je het Airborne-museum met videobeelden van D-Day en verslagen van ooggetuigen.

Culturele uitstapjes vlak bij vakantiehuis Normandië

Een van de mooiste plaatsen die je bezoekt tijdens een verblijf in een vakantiehuis in Normandië is Bayeux. Naast de 11e-eeuwse kathedraal bezoek je het Musée de la Tapisserie en bewonder je een enorm wandtapijt van 70 meter breed dat de Normandische verovering op Engeland in 1066 uitbeeldt. Rouen, de hoofdstad van Normandië, is vooral bekend als de stad waar de Franse heldin Jeanne d’Arc in 1431 op de brandstapel eindigde. Op die plek staat nu een 20 meter groot kruis. Mont-Saint-Michel behoort tot het bekendste Normandische erfgoed. Het rotseiland wordt sterk beïnvloed door het spectaculaire getijdenverschil dat kan oplopen tot 15 meter. Bovenop prijkt de 13e-eeuwse abdij van Mont-Saint-Michel.